Friidrott

Dubbla guld för Meja

Friidrott Wärnamo SK:s ungdomar fortsätter att visa framfötterna. Vid tävlingar i Växjö kammade klubben hem flera topplaceringar.

Meja Askestam kammade hem två guld och ett silver vid helgens tävlingar i Växjö. Bild: Pressbild  [1/3]

Meja högst upp på prispallen. Bild: Pressbild  [2/3]

Meja Askestam och Emilia Gustafsson Hjertonsson laddar upp inför tävlingen. Bild: Pressbild  [3/3]

Wärnamo sportklubb hade en kvartett duktiga aktiva som tävlade vid Quality Hotel Games i helgen och gjorde mycket fina resultat.

I P15-klassen vann Julian Fazakas tresteg med ett hopp på 10,99 meter. Julian knep även silvret på 60 meter genom ett snabbt lopp på 7,77 sekunder.

Elias Andersson vann silver i paradgrenen kula med en längsta stöt på 13,13 meter. Även i längd blev det silver med ett långt hopp som mätte 5,48 meter.

I F13-klassen hade Meja Askestam en mycket lyckad tävling och vann dubbla guld och även ett silver. Det första guldet bärgade Meja på 60 meter i det 24 personer stora startfältet med det personliga rekordet 8,65 sekunder. Meja vann även längdhoppet genom ett hopp som mätte 4,71 meter. I kula klämde hon till med 8,46 vilket räckte till en andraplats.

Emilia Gustafsson Hjertonsson gjorde också en mycket fin tävling när hon satte personbästa på 60 meter med 10,05 sekunder.

Källa: Pressmeddelande från Wärnamo SK