Friidrott

Här fanns Daniel Ståhl

Friidrott Diamond League i Lausanne men ingen Daniel Ståhl. Nej, han fanns i stället i Skillingaryd och med Helsingborg som nästa anhalt.

Daniel Ståhl vekrar även gilla sallad...  [1/16]

Plats för Daniel Ståhl  [2/16]

Det är inte svårt att gissa vem som har ryggtavlan till vänster: Sveriges just nu mest lysande friidrottare, Daniel Ståhl  [3/16]

Uppdukat  [4/16]

Daniel Ståhl och en något kortare Kent Claesson  [5/16]

Daniel Ståhl var på gott humör  [6/16]

Daniel Ståhl, en världsstjänra  [7/16]

Daniel Ståhl hos frisksportarna  [8/16]

Dalar av gästerna...  [9/16]

...andra delen...  [10/16]

...och alla  [11/16]

Kent Claeson välkomnade  [12/16]

Friidrottare på plats  [13/16]

Glada gäster  [14/16]

Kent Claesson med pappa Erland, lite kortare med en stor idrottsledare i SkillingarydsFK  [15/16]

Moa Hjelmer ”hemma i Skillingaryd”  [16/16]

bog VM-silver senast och är en av de hetaste inför sommarens EM.

Diskuskastaren tävlar för Spåvägen från Stockholm som i morgon fredag tävlar i lag-SM i friidrott i SM-staden Helsingborg. Det betyder att han och övriga kan ses i SVT.

När man är bara 190 och väger lite under 90 kilo känner man sig liten när man ska fotografera Daniel Ståhl. Han är två meter och väger 140 kilo – eller kanske lite mer. Han var i alla fall på gott humör och det vankades god mat för honom och övriga som var inbjuda till Skillingaryds FK och dess klubbstuga Grönelund.

Orsaken till att man hamnade i lilla Skillingaryd var att en av Spårvägens heltidsanställda tränare är Kent Claesson, som har SFK som moderklubb och som är känd av ”alla” i hembygden efter sina strålande lopp på framför allt 5 000 meter. 2008 slutade han tävla aktivt och koncentrerar sig numera helt på jobbet även om han springer en del tillsammans med sin grabb..

Daniel Ståhl är nog Sverige just nu hetaste friidrottare. Han verkade njuta av allt som hade dukats upp av Madde Gustavsson och medhjälpare från Järnvägshotellet. Även om Daniel inte ville bli fotograferad tillsammans med tallriken kan vi i alla fall berätta att han inte var buskablyg men det var faktiskt också en hel del grönsaker på tallriken. Är man som Daniel diskuskastare behövs ett stort näringsintag.

Alla åt och fröjdades liksom bland andra klubbkamraterna Irene Ekelund och Moa Hjelmer. Vi saknade dock Kalle Berglund och Erica Jarder som tar sig ned på egen hand i stället för med bussen från Stockholm, som gjorde ett stopp i Skillingaryd.

Veteranen Mattias Sunneborn, 48, skulle ha tävlar för sitt Spårvägen men han är skadad. Mattias är en av dem som fortsatt att tävla inom veteranfriidrotten. Kent Claesson har dock valt att avstå. Han är mätt på tävlandet.

Kent och övriga blev mätta och belåtna efter besöket på Grönelund och sedan fortsatte resan ned till Helsingborg. I morgondagens tävling finns i övriga lag bland andra världsstjärnan Angelica Bengtsson från Växjö som i Lausanne på Golden League i kväll blev sexa i stavhopp på utmärkta 472, nytt svenskt rekord.

UPPDATERAT: Spårvägen blev vid SM i Helsingborg tvåa i såväl dam- som herrklassen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *