Friidrott

Axelina nära SM-brons

Friidrott Axelina Johansson från Hagafors blev med 16.72 fyra i kula vid helgens inomhus-SM i Malmö. Hon var bara fem centimeter efter trean. Fanny Roos vann som väntat och stötte hela 18.51.

Axelina Johansson vid SM. Foto: Magnus Carlsson

– Jag är nöjd med resultatet, men hade självklart velat ta medalj. Det var faktiskt den bästa SM tävlingen genom tiderna resultatmässigt. Svensk kvinnlig kulstötning är bättre än någonsin nu. Vi är ju fyra tjejer som är över 17 meter och alla hade kvalat till inomhus EM om kvalgränsen hade varit samma som tidigare år. I år har dom dock höjt kvalgränsen på grund av corona så det är väldigt synd. Kvalgränsen till inomhus-EM i år är 18,20 meter vilket är samma som OS-kvalgränsen var 2016, berättar Axelina Johansson.

I längdhopp blev Emilia Hammarström från Värnamo åtta på 590. Segern gick som väntat till världshopparen Khaddi Sagnia på 664.
– Det var ett pressat läge för mig inför tredje hoppet för att nå finalen med ytterligare tre hopp och det lyckades, säger Emilia Hammarström.
Hon tog sig förbi en hoppare med 590 och tog åttonde och sista finalplatsen. hHon noterades dock för övertramp i de tre återstående hoppen.
– Ett av dem bara millimeter med övertramp. Det var annars långt, säger Emilia.
Hon har 602 som personligt rekord och det tror hon att hon ska kunna förbättra med ganska mycket.

Ellen Olsson från Värnamo blev femma i stavhopp på säsongsbästa 391 men hade ett mycket bra försök på 402. Michaela Meijer vann på 447. Favoriten Angelica Bengtsson har ryggproblem och kunde inte medverka.
– Jag är faktiskt väldigt glad över tävlingen. Inget kul resultat dock. Jag hade riktigt bra med höjd på 403, men hade otur med ribban. Till utomhussäsongen vill jag slå mitt personbästa på 4.25. Jag håller på att ändra min teknik ganska markant, så det viktigaste målet är att få till den nya tekniken till sommaren, säger Ellen Olsson.

Emilia Hammarström vid dagens SM. Foto: Erik Hagberg

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *