Winsth-maskinen fortsätter för IFK

Fotboll IFK Värnamo fortsätter att leverera i fotbollsettan.

Freddy Winsth nickade in 1–0. Arkivbild

Det blev 2–0 (1–0) borta mot Tvååker och det var tolfte raka matchen utan förlust. IFK tog ledningen i åttonde minutsen sedan Freddy Winsth nickat bollen i mål efter hörna. Michael Kargbo avancerade från egen planhalva och sköt så småningom 2–0. Det var i 87:e minuten.

Freddy Winsth var givetvis glad över vinsten och målet som betydde 1–0.:
– Det är ju alltid kul att få göra, mitt andra för säsongen och även då på nick, berättar Freddy.
Han tycker framför allt att det är roligt att man har en så hög lägstanivå i år, men han vågar inte jämföra lagets kvalitet med hur det var i Superettan. det är alltid svårt med sådana jämförelser.
Självfallet både hoppas och tror han att man ska kunna vinna serien.

IFK-tränaren Jonas Thern var nöjd med två snygga mål, tre poäng och första fjärdedelen av matchen. I övrigt tycker han att man ska kunna lite bättre.
– Samtidigt var det en mycket svårspelad plan – blött och blåsigt, noterar Jonas.

Ibland blev man alldeles för ”långa” i laget, stort avstånd lagdelarna emellan, och det utnyttjade hemmalaget med stundtals bra spel. Tvååker hade dock inget skott på mål i matchen och antalet målchanser var lätt räknade.

Matchens sista 20 minuter gick klart till IFK. Tvååker verkade inte ha den rätta orken och i slutet kom också 2–0.

Victor Eriksson var åter bäste spelare hos IFK och Freddy Winsth var en annan förgrundsgestalt. Francis De Vries och Joel Stevens var andra duktiga. Lite extra beröm den till Michael Gargbo för sitt snygga mål.

IFK fick lite hjälp i toppstriden då Landskrona överraskande förlorade mot Qviding. Se tabellen via länken nedan.

Närmast väntar nu Skövde hemma på lördag:
– Det är klart att vi siktar på tre nya poäng, säger Jons Thern.
Som vanligt tar han inte ut något i förskott utan kommer med den så ofta använda klyschan:
– I fotboll kan allt hända.

5 reaktioner på Winsth-maskinen fortsätter för IFK

Så härligt. Jag har ett drömscenario. IFK till superettan och AIK, IFK Göteborg och Helsingborg ramlar ur Allsvenskan och ingen corona och fri publik… Vilka publikmatcher… 😁
IFK P17 vann igår också. Härligt…

Jag är sjukt imponerad av detta gäng.
Visst är det 41-9 i målskillnad.
Herre gud – när får vi gå o titta på detta?

Höga krav! IFK vinner utan att spela på topp.
Försvarsspelet satt klockrent än en gång. IFK har en väldigt hög lägstanivå. Hatten av för IFK!