Fotboll

Winsth inför mötet med kompisen: ”Extra kul”

Fotboll Vårmötet slutade i moll för IFK Värnamo. Freddy Winsth tror på en helt annan matchbild denna gång när Elfsborg gästar Finnvedsvallen på söndag. En speciell match för Winsth som har kompisen Niklas Hult i motståndarlaget. – Det ska bli extra kul att möta Niklas eftersom vi spelat fotboll ihop och vi känner varandra väl.

Freddy Winsth. Foto: Jim Carlson

I allsvenskans tredje omgång blev det en 1–4-förlust för IFK Värnamo mot Elfsborg. Egentligen var det bara en kortare period under matchen som ledde till många baklängesmål. Freddy Winsth tror inte att det kommer upprepas denna gång.
– Vi kommer för det första spela på hemmaplan där vi vet att vi är starka. Så jag tror det kommer bli en helt annan typ av match. Det man kan dra lärdom från förra matchen är att Elfsborg är ett väldigt duktigt kontringslag.

Tittar inte på tabellen

Formen för IFK får ändå anses vara god. På de tre senaste matcherna har de inkasserat fem poäng mot topplagen AIK, Djurgården och Hammarby.
– Det har känts bra de senaste matcherna, men jag tycker vi har haft bra spel över en längre tid där vi kanske förtjänat framför allt de poäng vi tagit nu på slutet. Sedan vet man ju att varje match är olika varandra, säger Freddy Winsth.

Som nykomling tippades IFK Värnamo inför säsongen i botten av tabellen. Men i nuläget har man sex poängs försprång gentemot Degerfors på kvalplats och i händelse av tre poäng på söndag så kan man dra ifrån ännu mer samtidigt som man på allvar kan börja utmana mot mitten.

Men tabellen är ingenting som laget bryr sig om menar Freddy Winsth.
– Den är helt ointressant för vår del med tanke på att vi jobbar med att hela tiden utveckla oss i vardagen. Vi har sett att vi haft bra resultat på utvecklingen på både spelare och spel från match till match med något undantag. Så jag tycker att vi blir lite starkare hela tiden och så länge man jobbar på det så kommer man att ta tillräckligt med poäng, oavsett om det är för att hamna i mitten av tabellen eller klara sig kvar.
– Elfsborg är ett fruktansvärt bra fotbollslag och vi vet att vi måste göra en bra mot dem. Det är det som är inspirerande, inte tabelläget.

Hults återkomst

Så var det det här med mötet med kompisen Niklas Hult.

Är det lite gliringar er två emellan inför matchen?
– Nej, det är det inte mer än att jag tror både jag och han tycker att det ska bli väldigt roligt på söndag. Han får spela mot sin gamla klubb och jag får spela mot honom.

Du hoppas på att få dela ut gliringar efter matchen istället?
– Det kan man hoppas mer på, säger Freddy Winsth och skrattar.

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *