Fotboll

WIK:s första förlust

Fotboll Efter tre raka segrar och inget insläppt mål sprack sviten för Waggeryds IK i kväll. Borta mot Ljungby IF blev det förlust med 1–2 (1–1).

Serieupptakten hade fram till i kväll gått på räls för Waggeryds IK som vunnit allt, Guddarp 7–0, Kärda 5–0, Malmbäck 1–0. Alltså full pott, 9 poäng och 13–0 i målskillnad.

Ljungby IF ramlade ur division 3 i höstas och klubben siktar förstås på att återvända så fort som möjligt. Klubben har fått tillbaka många spelare som prövat lyckan i grannklubbar. Efter förlust i premiären mot Anderstorp har Ljungby besegrat Lagan och Smålandsstenar, och så i kväll även Waggeryds IK.

• Hur var matchen?

– Ganska jämn inledningsvis, men vi hade två bra målchanser under första fem minuterna, berättar WIK:s tränare Roger Andersson.

Dock lyckades WIK inte sätta chanserna utan det vägde över åt Ljungby.

– Efter en kvart i en tilltrasslad situation med studsar och flipperspel tog bollen på en Ljungbyspelare och det blev 1–0, suckar Andersson.

Målet gav dock gästerna tändvätska och WIK tog över. Det gav också resultat och i 31:a minuten kvitterade Triphin Muyubira.

1–1 var paussiffror.

• Och, hur såg det ut i andra halvlek?

– Vi var inte riktigt där, det var tilltrasslat och smågnälligt.

Ljungby ville mer och i ett friläge i 64:e minuten om också 2–1 på ett skott som slank in.

– Vi försökte sedan, men hade ingen jättevass chans att kvittera. Nej, det är bara att bita ihop och komma igen och ladda för gräspremiären hemma mot Anderstorp i nästa vecka, säger Roger Andersson.

På frågan om några plusbetyg svarade Roger:

– Anton Åkerhag, han jobbade och kämpade hela tiden.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *