WIK vann mot Visingsö

Fotboll Waggeryds IK vann inte utan besvär över Visingsö med 2–0 (0–0).

Det dröjde faktiskt ända till 74:e minuten innan WIK kunde ta ledningen. Det var efter hörna och Anton Åkerhag höll sig framme.

Två minuter senare var det dags igen. Marin Ladan svarade för ett fint förarbete och sedan kunde Sebastian ”Sebbe” Andersson göra 2–0.

– En riktigt svag insats av oss i dag. Vi hade tur som vann, säger WIK-tränaren Anders Fredén.
Han tror att möjligen underskattning kan han legat bakom spelarnas insats då det inte verkade fokuserade.
– Det måste till en klart bättre attityd, säger Anders Fredén som endast ger plus till målvakten Felix Taus.

–Jag tar på mig en stor del av den svaga prestationen då laget var för offensivt balanserat och de ändringar vi gjorde inför matchen inte blev lyckade, säger WIK-tränaren.

Visingsö var spelmässigt sett bättre. Laget skapade inte så många målchanser men hade ett friläge i första halvlek.

WIK är fortfarande utan förlust i fotbollsfyran,. Facit så här lång ärr fem segrar och två oavgjorda.

Närmast vänta Hallby på bortaplan den 29 maj. Hallby vann överraskande över Haga i kväll och därmed är WIK tvåa i tabellen, på samma poäng som etta nGislaveds SI men med ett mål sämre i målskillnad.