Fotboll

13-åring i mål när WIK vann

Fotboll Waggeryds IK fick en bra start av Smålandscupen när de på bortaplan kunde slå tillbaka Smålandsstenar med 5 - 2 (3 - 1). Detta med 13-åriga Wilda Delbert Rumin mellan stolparna. – Vi är nöjda. En god arbetsinsats, summerar tränaren Mattias Johansson.

Matchen skulle dock börja med en kalldusch för WIK-damerna. Redan i den första spelminuten kunde hemmalaget Smålandsstenar sätta dit ledningsmålet. Men när halvtidsvilan kom hade Waggeryd vänt på steken och kunde till paus med en 3 -1-ledning efter mål av Annie Johansson, Cecilia Råvik och Elsa Åkerhag.

I den andra halveken skulle Smålandsstenar reducera till 3 – 2. Men med två mål i slutminuterna signerade Edona Demaj och Cecilia Råvik kunde WIK gå segrande ur striden.
– Vi skapar nog i alla fall fem-sju målchanser till utöver de här fem målen. Så jag tycker det är mål i underkant, konstaterar tränaren Mattias Johansson.

Med tanke på att det är en seriekollega så måste väl insatsen idag kännas väldigt bra?
– Det känns jättebra. Det började lite skakigt men sen gjorde vi några små förändringar och så tog vi över matchen.

Tränaren är nöjd med arbetsinsatsen. Men påpekar också att det finns mycket att jobba vidare på innan serien drar igång.

I målet återfanns 13-åriga Wilda Delbert Rumin och Mattias Johannson vill framhålla henne samt lagkaptenen Julia Gustafsson och Edona Demaj från dagens match.
– Men det är en gedigen laginsats. Oavsett vem vi sätter in så gör man sitt jobb. Så det är svårt att lyfta fram någon enskild.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *