Bildextra: WIK vann första kvalmatchen

Fotboll Det blev 1–0 (1–0) för Waggeryds IK i den första kvalmatchen till division tre.

[11/11]

Det var Kungsbacka som stod för ett tufft motstånd men WIK lyckades hålla undan till en skön trepoängare.

WIKi hade nyckelspelare till start men de spelade med skador som gör att de inte kan spela fullt ut.

– Vi har annars varit nästan förskonade från skador, säger WIK-tränaren Anders Fredén.

WIK kunde ändå ställa ett ganska bra lag till spel även om mittfältet kändes tunt när flera nyckelspelare saknades.

Första halvlek var inte bra från hemmalaget som ändå lyckades ta ledningen knappt tio minuter före pausvilan.

Det var i 37:e minuten som Robert Galvas fick fram en boll till Sebastian Andersson som lyckades lura bortaförsvaret och få in 1–0. Det var en stark insats av ”Sebbe” och som det skulle visa sig matchens ändamål.

Tränaren var annars inte nöjd med halvleken men tycker att man kom ut som ett bättre lag i andra halvlek. Kungsbacka visade ändå stor farlighet och WIK får vara tackar att man höll ledningen matchen ut.
– Jag tyckte motståndet inte var bättre än övriga topplag vi mött i serien utan ungefär samma kvalitet, konstaterar Anders Fredén.

WIK fick anpassa sig till förutsättningarna – alltså de många skadorna.

– Vi höll emot bra andra halvlek men efteråt var alla väldigt trötta, konstaterar Anders Fredén.

I 67:e minuten blev Viktor Forsman utvisad men WIK visade moral och kämpaglöd. Tio minuter före paus var det dock ytterst nära 1–1 men WIK-målvakten Felix Taus gjorde en jätteräddning.

Tyvärr fick WIK sin målskytt skadad och det är osäkert om han kan var med i nästa match. Borta är även utvisade Viktor Forsman.

Kvalmatch två går borta mot Åsa IF om en vecka och den 20 oktober avslutas kvalserien när WIK tar emot FK Resa från Landskrona.

Endast seriesegraren i denna kvalgrupp får spela i trean nästa år.

WIK:s segermål