Fotboll

WIK vände 0–2 till seger

Fotboll Waggeryds IK kom inte alls med i matchens inledning hemma mot Laholms FK i sydvästra trean. Det hann inte gå lång stund förr hallänningarna skaffat sig en ledning med 2–0. Men så fick WIK till en lidnersk knäpp och på dryga tio minuter hade WIK vänt till 3–2, vilket också blev slutresultatet

Linus Lyck svarade för alla tre WIK-målen. Arkivbild

Och mannen bakom vändningen stavas Linus Lyck. Den snabbe högeryttermittfältaren gjorde samtliga WIK-målen och skall förstås rosas för sin insats.

Men WIK-tränaren Thomas Johansson var nöjd med laget förutom inledningen:

– Vi kom rätt i matchen efter ett tag och visade tålamod och vi gav egentligen inte Laholm några möjligheter i andra halvlek att störa oss något särskilt. I stället kanske vi borde gjort ytterligare något mål när Laholm tvingades satsa framåt.

Han vill berömma alla spelare men konstaterar särskilt att de tre 18-åringarna Tim Björnberg, Sebastian Nilsson och debutanten på riktigt Leo Babic tar för sig allt mer med ett allt mognare spel.

Målsättningen med nytt kontrakt är uppfyllt och nu gäller det bara att göra så bra ifrån sig som möjligt på de tre återstående matcherna.

– Vi spelar för så bra slutplacering som möjligt. Att hamna på övre halvan ser jag alltid bra ut, avslutar Thomas.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *