WIK tog poäng mot Halmia

Fotboll Waggeryds IK fick det tufft i bortamötet med IS Halmia och lyckades rädda poäng.

Matchen slutade 1–1.

Det var en stor bedrift av WIK att rädda oavgjort. Första halvlek var Halmias till närmas t100 procent och ledningsmålet kom i minut 19. WIK gick till halvtidsvila och den behövde man verkligen. 2–0 eller 3–0 till Halmia hade inte varit orättvist.

– Vi hade bekymmer. Halmia fick stora ytor och vi hade alldeles för långt mellan nlagdelarna, säger WIK-tränaren Thoms johansson.

Pausvilan gjorde WIK gott för sista 45 minuterna täppte man till bakåt och även om Halmia dominerade stort hade hemmaspelarna svårt att komma till farliga avslut. I stället kunde Jonathan johansson kvittera efter 66 minuter.

– Vi hade det jobbigt i slutminuterna men lyckades rädda en poäng. Det är inte många lag som kommer att besegra Halmia på bortaplan, säger Thomas Johansson.

Tack var en god organisation och att alla kämpade gick det att ta en poäng som inte speglar matchbilden men så är det ibland i fotboll.

Alla i WIK får godkänt men ett stort extra plats till mittbacken Hugo Lyck.