Fotboll

WIK-tjejerna vann serien

Fotboll WIK-herrarna är inte de enda i klubben som kan titulera sig som seriesegrare. Föreningens lag flickor födda 2009/2010 säkrade också en serieseger i helgen.

Laget fick på söndagen ta på sig guldhjälmar och fira något ganska unikt. Det är inte speciellt vanligt att tjejlag från Vaggeryds kommun vinner sin serie. Laget består av en blandning av tjejer födda 09 och 10. I matchen mot Hallby behövdes en seger för att säkra seriesegern och det blev 3-0 till de vita eleganterna.

Tränaren Peter säger att det är ett härlig gäng tjejer som kommer till alla träningar och kämpar på. Det är inte lätt för våra tjejer när vi oftast möter rena 09-lag när mer än halva vårt lag är ett år yngre, men i år har vi tagit ett stort kliv. Det beror nog mest på att vi har utvecklingsmål i laget istället för resultatmål. Vi har arbetat med ett antal utvecklingsmål bland annat mer snack, bättre försvarsspel, rörlighet och det har även gett resultat i en serieseger. Även om vi inte har kollat på resultatet är det väldigt roligt att tjejerna får dansa runt i guldhattar. Det är ett minne som de kommer bära med sig i många år.

Tjejerna och tränarna vill tacka alla duktiga domare de haft under säsong från WIK:s äldre lag , Oliver och Sören Flodin för den hårda fysträningen under våren, Waggeryds fotbollssektion för stöd och framförallt vaktmästarna Peter och Patrik på IP som fixar så att det känns som att träna och spela på en proffsarena.

Nu väntar en rolig vecka med träningsmatch mot SIS och sen helg cup i Tidaholm.

Pressmeddelande

Laget firar i guldhattar. Foto: Privat

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *