WIK räddade oavgjort i derbyt

Fotboll Waggeryd fick med sig en poäng i division tre-derbyt mot Gislaved. Matchen slutade 2-2 efter att WIK kvitterat i den 89:e minuten.

– Vi visade att det finns ett fantastiskt krigarhjärta i det här laget. Det var starkt att vända matchen. Dessutom hade vi en riktigt bra chans att göra ett segermål precis i slutet, så 2–2 är inget resultat vi är nöjda med, menar assisterande tränaren Stefan Lundgren.

Ännu en gång fick WIK kämpa sig tillbaka efter ett underläge. Laget fick en minst sagt dålig start på matchen då gästande Gislaved kunde ta ledningen redan i den 15:e minuten.
När bortalaget bara drygt tio minuter senare, efter en frispark, gjorde ännu ett mål såg matchen ut att vara förlorad för WIK.
– Det var ett resultat som inte speglade matchbilden alls. Men i andra halvlek gick vi ut och visade att vi verkligen ville vinna, säger Stefan Lundgren.

Redan i inledningen av andra halvlek skapade WIK flera farliga chanser. I den 66:e minuten fick hemmalaget äntligen utdelning, då Sebastian ”Skuggan” Nilsson kunde slå in reduceringsmålet 1–2 och ge WIK hoppet tillbaka.
I slutet av matchen tryckte WIK på ordentligt för att få till ett mål. Med bara en minut kvar av ordinarie tid kom kvitteringen, då Linus Lyck efter ett fint anfall elegant kunde
rulla bollen i mål, 2–2.

Det var två lag precis ovanför nedflyttningsstrecket som möttes på Vaggeryds IP:s konstgräsplan. Resultatet förändrar inte något i tabellen, WIK ligger kvar på sjunde plats och GIS på platsen bakom. Med bara två omgångar kvar riskerar inget av lagen att åka ur då marginalen ner till närmaste lag under strecket, Råå, är hela elva poäng.
WIK får nu vänta ända till slutet av november med att avsluta höstens rekordlånga seriespel. Laget är spelledigt nästa helg och möter sen i sista omgången, den 20 november, Ljungby på hemmaplan.