Fotboll

WIK laddar för nytt fotbollsår

Fotboll Anders Fredén och Thomas Johansson fortsätter som tränare i Vaggeryds även säsongen 2020 och nu blickar de framåt.

Det har dragit ut på tiden med nu är äntligen förutsättningarna klara för att börja planera för säsongen 2020, som också är klubbens första i division 3 på 25 år. Dessutom firar WIK 100 år och det känns inspirerande för ledarna att blicka framåt inför den nya säsongen.

Det är en mycket tuff men också väldigt intressant serie WIK har hamnat i. Derbyn mot Gislaved, Gnosjö och Anderstorp samt besök från västkustslag som Laholm, Astrio, Stafsinge. Även lag från Skåne kommer gästa Vaggeryds IP i form av Höganäs och Klippan. Dessutom kommer WIK att ställas mot Hittarp som kommer från division 2 och de tränas nästa säsong av Erik Edman.

– Samtliga i truppen från förra årets framgångsrika säsong fortsätter och det är väldigt viktigt. Alla vill fortsätta vara med på den resa vi startade förra säsongen och samtliga ser oerhört mycket fram emot den stundande säsongen. WIK har varit i kontakt med några eventuellt nyförvärv men inget är klart. Självklart skulle en eller två spelare med erfarenhet stärka oss, men skulle inte någon ny spelare utifrån ansluta, tror vi ändå att det finns en nivå till för det här laget att nå, säger tränarduon.
– Talangen som finns i WIK:s spelartrupp måste nu kombineras med väldigt hårt arbete under de kommande månaderna för att man ska vara redo såväl fysiskt som taktiskt när säsongen startar i april, då samtliga lag kommer hålla en betydligt högre nivå än tidigare motstånd.

Nu väntar ett lite försenat upptaktsmöte i veckan, därefter deltar WIK i Råslättscupen 14–15 december. Sedan tar man julledigt för att på allvar starta upp säsongen i början av januari.

WIK-tränarna Anders Fredén och Thomas Johansson.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *