WIK inledde med femetta

Fotboll Waggeryds IK fick en drömstart på säsongen när man vann hemmapremiären mot Råå med 5–1 (4–1).

Waggeryds IK fick en drömstart på säsongen när man vann hemmapremiären mot Råå med 5–1 (4–1). Arkivfoto

Det var ett laddat hemmalag som kom ut på planen i hemmapremiären i division 3 Sydvästra Götaland mot Råå IF.

Säsongen hann bara bli fem minuter gammal när forwarden Jonathan Johansson gav WIK ledningen. Sju minuter senare gjorde samme man 2–0. I den 35:e minuten lyckades Johansson med bedriften att bli tremålsskytt när han gjorde 3–1-målet. Innan pausvilan gjorde William Neth 4–1 och när Linus Lyck gör 5–1 i andra halvleken är matchen avgjord.

– Det här känns jättebra, det kan inte bli mycket bättre än så här. Vi har en grundorganisation som vi vinner på och alla gör det dem ska. Vi var kliniska och gjorde mål på våra chanser, säger tränaren Thomas Johansson efter matchen.

Alla spelare får beröm för sina insatser. Tremålsskytten Jonathan Johansson får ett extra plus i kanten.

Med hemmasegern i ryggen beger sig WIK i nästa omgång till Örjans vall i Halmstad, där laget ställs mot Halmia.