Fotboll Waggeryds IK får det nu tufft att nå division 3.

Det blev förlust med 1–2 borta mot Åsa som därmed passerade WIK i tabellen.

Åsa visade sig vara ett mycket bra lag:
– Ja, bra tempo från spel i trean, säger WIK-tränaren Anders Fredén.

Matchen som sådan var ganska jämn även om det var WIK som stod för det mer konstruktiva spelet. Hemmalaget satsade på tuffa närkamper och mycket långbollar.

Hemmalaget fick en smakstart med ledning redan efter fem minuter. WIK fick jobba i uppförsbacke och gjorde det ganska bra.

Det kom dock att dröja till 75:e minuten innan WIK kvitterade och det var på straffspark slagen av Robert Glavas.
– Senda händer något som det ofta gör efter ett mål: VI lappande av och minuten snare kontrade de in 2–1, noterar WIK-tränaren.
WIK flyttade fram fler spelare offensivt men trots att det var 14 minuter kvar plus en hel del tilläggstid hade WIK svårt att riktigt hota.

Man saknade utan tvekan skadade Sebastian Andersson:
– Ja, han hade kunnat vara tungan på vågen i den här matchen, fyller Anders Fredén i med.

Plus till hela WIK i dag då man kämpade väl. Målvakten Felix Taus får extra omnämnande liksom Anton Åkerhag.

Nu är inte loppet kört att vinna kvalgruppen. I sista omgången tar WIK emot redan avsågade Resa från Landskrona. WIK måste vinna och sedan måste Kungsbacka plocka poäng av Åsa, dock inte vinna med första siffror. Vinner Åsa är loppet kört för WIK.