WIK fick kämpa i Bredaryd

Fotboll Waggeryds IK fick tufft motstånd när man mötte Bredaryd Lanna på bortaplan och matchhjälte blev Robert Glavas.

Robert Glavas svarade för de tre första WIK-målen. Arkivbild

WIK vann med 4–1(2–1)

2–1 i halvtid för WIK var nästan smickrande då hemmalaget spelade bra och hade bland annat en ribbträff. WIK gjorde 1–0 men BLIK kvitterade. Minuten efter kvitteringen återtog WIK ledningen.

I andra halvlek spelade WIK upp sig och kunde gå ifrån till en klar seger även om den blev för stor om man ser till spel och målchanser.

– Waggeryd var stabilare i andra halvlek, säger hemmatränaren Anders Cederquist som noterar att som så ofta har BLIK inget flyt med sig.

Gustav Friberg svarade för målet och var bäste BLIK-spelare tillsammans med Ivan Zuna.

Totalt en hyfsad insats från BLIK mot serieledaren.

• WIK-tränaren Anders Fredén noterar:
– Tre poäng men inte mer. En högst medioker insats från vår sida. Det smög nog på sig att det skulle gå lite lättare mot seriens jumbo. Även om vi förde spelet var Bredaryd bra, säger Anders Fredén.

Han tycker att det var en av säsongen svagare insatser och ändå vinner man och gör fyra mål. Robert Glavas gjorde de tre första och inhopparen Alfred Kennestig svarade för det resterande i slutminuten.

Extra plus till målskyttarna samt Douglas Käthner Kursten.

Sammantaget är tränaren mycket nöjd med våromgången och killarna har tagit stort ansvar. Det har till och med gått lite bättre än förväntat. Nu manar han spelarna att hålla igång lite på egen hand fram till dess att man börjar träna på riktigt igen.