Bildextra: WIK fick det tufft i kvalet

Fotboll Waggeryd spelade idag kvalmatchen mot Kinna. Första halvlek var relativt jämn men sedan fick motståndarna in ett ledningsmål precis innan paus och kunde sedan hålla WIK utom räckhåll från vinsten resterande halvlek. Matchen slutade i en tung förlust med 1–3, (1–2). Uppdaterad.

[21/34]

Det var en tuff match med mängder av varningar: tre för Kinan och sex för WIK.  [22/34]

[34/34]

Waggeryd tog ledningen genom ett straffmål i första halvlek men Kinna vände innan paus och utökade sedan återigen i andra halvlek.

– Matchen började ju väldigt bra, vi tog ledningen och så långt var vi klart det bättre laget. Efter det flyttade de upp laget, tog över spelet mer och tog sedan ledningen. De sista 20 tryckte vi på rejält och hade våra chanser men det ville sig inte riktigt, säger tränaren Thomas Johansson

Målet gjordes av Christofer Frisenette-Fich.

– Det var en otroligt dålig plan, som ett gyttjebad. De hade lite fördel medan vi inte riktigt var vana och halkade runt, fortsätter Johansson.

– De vann för att de var lite hetare. Vi förlorade visserligen första matchen i kvalet men det är en ny träningsvecka och så kommer vi ge allt i nästa match, avslutar Johansson.

Det återstår nu två matcher av totalt tre stycken i kvalet till division 3, både mot Skara FC och Göteborgs FF. Dagens möte Skara – Göteborg slutade 0–2.

Text: Linn Törnberg