Fotboll

Waggeryds grymma facit – drygt 540 minuter hållen målnolla

Fotboll 42–0 i målskillnad var Waggeryds facit inför bortamatchen mot Bankeryd. Denna målskillnad utökades då laget vann med 3–0.

FOTO: Genrebild

–Vi har ett stabilt försvarsspelet och vi ändrade på spelsystemet till denna säsongen vilket verkligen gett utdelning, konstaterar tränare Stefan Hellström om den sjätte raka hållna målnollan i serien.

Matchen borta mot Bankeryd slutade med en 3–0 seger, där Elsa Åkerhag, Emilia Klint och Matilda Hansson var målskyttar. Det kan tyckas vara ”en dag på jobbet” i och med sjätte raka segern, men så var inte fallet.

–Nej det kan jag inte säga. Det var en svårt match, då den spelades på konstgräs som är mindre än normalt, vilket vi inte var förvarnade om. Jag tror vi hade tre ramträffar under första halvleken men fick bara in ett mål. I andra gör vi två snabba och stänger matchen. I dag hade vi också flera spelare borta så de som inte spelat så mycket fick kliva in i stället och gjorde det riktigt bra, säger Hellström och ger extra eloge till tre spelare i dagens match.

–Elsa Åkerhag jobbar riktigt bra i det defensiva. Sedan gör både Tyra Frisk och Matilda Liljeroth debut och gör ett fantastiska jobb. Men segern idag är på nytt en riktigt bra laginsats.

När det går så bra och allt funkar, vad är det ni jobbar på under träningarna?
–Det blir otroligt mycket med passningspel som vi jobbar med. Men sedan finns det allt detaljer att förbättra.

Nästa match för Waggeryd blir på måndag, då IFK Värnamo kommer på besök.

 

Text: Kenneth Andersson

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *