Vinst för FC Dardania – klättrar över negativa strecket

Fotboll Efter 2–0-förlusten senaste lyckades FC Dardania hoppa tillbaka på vinnarspåret. Det blev tillslut en 2–1-seger mot IFK Lammhult, där samtliga mål gjordes under första halvlek, och laget klättar rejält i tabellen. –Det känns som att vi börjar få utdelning på allt vi tränat på, säger Behar Ferizi.

FC Dardania har lyckats spela upp sig efter en trög inledning av säsongen. När IFK Lammhult kom på besök hade laget förväntat sig en press som dock uteblev till stor del och man plockade sin andra seger där matchen slutade 2–1 och samtliga mål gjordes under första halvleken.
– Vi hade förväntat oss att de skulle ta kommandot därför ville vi visa dem att vi kunde stå emot den. Men pressen uteblev och vi lyckades otroligt bra de första 35 minuterna, där vi också gör både 1–0 och 2–0. De får dock till en reduceringen innan pausvilan, säger Dardanias spelande tränare Behar Ferizi som kunde andas ut när slutsignalen gick på Gröndal Arena.
– Vi fick ett rött kort i andra halvleken med lyckades reda ut det också.

Dardanias målskyttar för kvällen var Edison Fekaj och Abdi Nasir Mohamed, som gjort fyra mål i de två senaste hemmamatcherna.

–Det känns som att vi börjar få utdelning på allt vi tränat på under försäsongen. Vi är säkrare med bollen och vågar hålla i den mer än i de första matcherna, säger Ferizi.

Seger innebär att FC Dardania tar ett rejält kliv i tabellen, från en elfte plats till en sjätte.

Text: Kenneth Andersson