Fotboll

Vindehall blev segerskytt för IFK

Fotboll IFK Värnamo hade 1–0 i halvtid  i seriepremiären hemma mot Motala. Målet kom i minut 31 genom Charlie Windehall och fler mål blev det inte i matchen. Mer information och många bilder kommer senare.

  [1/19]

  [2/19]

  [3/19]

  [4/19]

  [5/19]

  [6/19]

  [7/19]

  [8/19]

  [9/19]

  [10/19]

  [11/19]

  [12/19]

  [13/19]

  [14/19]

  [15/19]

  [16/19]

  [17/19]

  [18/19]

  [19/19]

IFK var det klart bättre laget utan att var överlägsen sin motståndare. Det syntes inga premiärnerver utan det kändes stabilt överlag.
– Ja, en ganska hyfsad insats, en bra laginsats, säger IFK-tränaren Jonas Thern.

– Vi mötte en nykomling i ettan och det kan vara svårt.

Jonas tycker att hans killar hade god kontroll och släppte knappt inte till något bakåt. Detta stabilt från målvakt till anfallarna på topp.
– Kanske något mål till för oss med tanke på målchanserna men vi är ändå mycket nöjda. Vi blev inte ängsliga i slutet av matchen, säger Jonas och tänker på motsatsen som det var många gånger i början av serien förra året.

Närmast väntar Trollhättan borta på onsdag:
– Vi förlorade med 0–3 borta och vann med 5–0 hemma, inflikarJonas om matcherna mot Trollhättan 2019.

IFK brukar var trögstartad i de första matcherna så en seger i premiären var extra skön.

 

Foto : Anette Hedin och Tero Väisänen

Taggar

6 reaktioner på Vindehall blev segerskytt för IFK

Tyvärr var det ett utländskt lag. 4 svenskar i laget.
Satsa på yngre o egna produkter är inte IFK melodi längre. Brasilien,Nya Zeeland o Vitryssland. Förstår sponsorerna i dagens läge. Låt ungdomarna spela och spelare från orten. Dåligt med pengar verkar man inte ha i alla fall…

Tycker att ifk gjorde en bra premiärmatch!!!!! En stark laginsats!!!!! Heja ifk!!!!!

Har ”Åskådare” bytt nick name till Fotboll på gång? Man måste ju inte titta på Ifk Värnamo om man hellre gillar att alla spelare är lokala spelare. Det finns en uppsjö av klubbar från division 3 och neråt här i trakten. Det var väl en hygglig premiärmatch för övrigt. En vinst är en vinst.
Heja IFK…

Go vinst IFK👍. Alltid svårt med nykomling i premiären, så gött med vinst. Viktigt med en bra start… Vill IFK uppåt i seriesystemet så måste vi nog acceptera folk utifrån. Och jag är övertygad om att Thern vågar flytta upp yngre spelare o skapar god balans. Lycka till IFK💪👍.

Kommentarsfunktionen är stängd