Fotboll

Viktig IFK-vecka startar idag

Fotboll Ikväll Degerfors och nästa måndag Norrköping. Två lag som just nu ligger efter Värnamo i den allsvenska tabellen. Men IFK-tränaren Kim Hellberg vill inte vinkla det till en säsongsdefinierande vecka. – Det kommer komma många viktiga matcher.

Kim Hellberg. Foto: Per Bunnstad

IFK Värnamo har på sina två hemmamatcher hittills under säsongen visat upp ett bra spel och fått med sig två 0 – 0-resultat när Sirius och Malmö varit på besök.
– Vi har spelat med hög energi och den är viktig att vi når upp till idag också. Vi ska se till att den energin slås på från början, men det tror jag inte kommer bli några problem, säger Kim Hellberg.

Hur ska ni göra för att besegra Degerfors?
– Dels handlar det om att fortsätta som vi gjort hela säsongen. Degerfors är spelande lag som är ganska likt Sirius och gjorde det bra förra året. De har ganska många offensivt duktiga spelare, men som kanske inte riktigt kommit till.

Kim Hellberg fortsätter:
– Det känns som en rolig match och en bra möjlighet för oss att fortsätta bygga på vårat starka hemmafaci,t men också fortsätta bygga på bra prestationer och förhoppningsvis få den där trepoängaren som jag verkligen tycker grabbarna förtjänar.

”Känner oss starka”

Känslan utifrån är att laget skulle haft med sig några poäng till än de två de har på kontot från säsongsinledningen.
– Man kan inte säga att vi haft tur som står på två poäng utan snarare, om man ser till prestationen, att vi skulle haft ett par till. Så jag hoppas att vi får utdelning på det idag.

Är det dags för den första trepoängaren idag?
– Vi försöker med trepoängare varje match och det är ingen skillnad mot matchen idag. Sen är Degerfors ett bra lag precis som de andra lagen. Men vi vet och känner, framförallt här hemma, men även på bortaplan så går vi för att vinna fotbollsmatcherna och de två matcherna vi spelat hittills hade lika gärna kunnat sluta med tre poäng per match, säger Kim Hellberg och fortsätter:
– Vi känner oss starka och det är inget snack om att vi inte går för att vinna den här matchen idag.

Viktig vecka

Degerfors har inlett med fyra raka förluster och ligger just nu sist i tabellen. Nästa måndag väntar IFK Norrköping som parkerar strax bakom Värnamo i botten i tabellen. Vissa skulle kalla de nästkommande kamperna för säsongsdefinierande. Bra poängutdelning och man kan rycka ifrån i botten, skral utdelning och man blir kvar där.

Kim Hellberg berättar att han inte tänker på det sättet.
– Vi har sagt att vi behöver bli bättre under säsongens gång för varje match som går. Jag förstår att det vinklas så utifrån, men för oss blir det viktigt att förstå att det är 26 matcher kvar. Det kommer komma många viktiga matcher.

Matchtruppen till kvällens match blir densamma som mot Malmö FF, tillkommer gör Jesper Dickman och man tar beslut innan matchen vilka s18 om kommer starta och börja på bänken.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *