Fotboll

Victor Eriksson klar för spel i USA

Fotboll Victor Eriksson lämnar IFK Värnamo och kommer att spela i den amerikanska proffsligan för Minnesota i de så kallade svenskbygderna i norra USA.

Victor Eriksson. Foto: Jim Carlsson

MNUFC – Minnesota United – meddelade under onsdagen att klubben har skrivit på svenske backen Victor Eriksson till ett treårigt avtal, med en klubboption för 2027.

Klubben skriver på sin hemsida att Eriksson ansluter efter att ha varit en stöttepelare för IFK Värnamo i Sveriges högsta division, allsvenskan, under de senaste två säsongerna. Mellan 2022–2023 gjorde mittbacken 59 ligamatcher för Värnamo och samlade ihop över 5 260 minuter för sin klubb.

Eriksson har varit i Värnamo sedan 2017, och spelat för truppen när den klättrade fram spel i division 1 där man vann ligan 2020 för att vinna uppflyttning till superettan. Värnamo vann sedan superettan 2021 för att bli uppflyttad till allsvenskan för säsongen 2022 och därefter.

Försvararen har sedna 2017 med Värnamo gjort 110 matcher, i ligaspel, över de tre divisionerna, med ytterligare fem framträdanden i cupspel.

Internationellt har Eriksson fått en uppmaning till Sveriges landslag och debuterade med seniorlaget för en internationell vänskapsmatch den 9 januari 2024: Mittbacken startade och spelade 90 minuter under 2–0-segern över Finland.

Minnesota United tecknar försvararen Victor Eriksson till ett treårskontrakt, med en klubboption för 2027.

Taggar

Dela


1 reaktion på Victor Eriksson klar för spel i USA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *