Fotboll

Växjö DFF och IFK Värnamo inleder samarbete

Fotboll Under april inleder Växjö DFF och IFK Värnamo ett samarbete för att hjälpas åt att få fram fler talanger, behålla dem i bygden samt att ge spelare så mycket speltid som möjligt.

IFK mot Växjö DFF i en träningsmatch

Talangerna i IFK Värnamo får nu möjligheten att spela med Växjö DFF:s lag i den Allsvenska F19-serien och IFK Värnamo får möjlighet att låna spelare som behöver med speltid till sitt division 1-lag.

Utöver det kommer klubbarna att samarbeta med utbildningar och i visa fall träningar för tjejerna.

Magnus Olsson, Elittränare Växjö DFF, om samarbetet:
– Vi är mycket nöjda med att kunna inleda detta samarbete med IFK Värnamo, jag har själv varit i verksam i Värnamo under många år, vet att det är en fin och väldigt jämställd klubb på alla plan som satsar hårt på sin flick- och damverksamhet.

– Vi ser, precis som Värnamo, detta som ett långsiktigt och ömsesidigt samarbete som kommer att gynna båda föreningarna men framför allt tjejerna i klubbarna.

Utöver att vi kommer att erbjuda talanger från Värnamo att träna med oss och spela med vårt F19-lag kommer vi också att bjuda in ledare från klubben för gemensamma utbildningar.

Edvard Pruner, sportgruppen IFK Värnamo dam, om samarbetet:
– En fantastisk möjlighet för oss att kunna ha en allsvensk klubb som samarbetspartner. Vi behöver ha en välorganiserad klubb i Allsvenskan nära oss, där kan våra talanger få chansen att utvecklas vidare för att nå sina mål utan att behöva flytta långt hemifrån.

– Genom att vi får möjligheten att låna spelare under året ger det oss ytterligare möjligheter att stabilisera oss i division 1 och på sikt ta nästa steg samtidigt som vi kan erbjuda Växjös spelare speltid i division 1, för att en dag ta en ordinarie plats i deras A-lag.

– Vi ser också fram emot att få vidareutbilda våra redan duktiga ledare tillsammans med Växjö DFF.

– För oss, precis som för Växjö DFF, är det primära målet att få fler tjejer att spela fotboll och hålla på länge med det, samtidigt som vi vill ge de tjejer som vill satsa mot en elitkarriär en bra möjlighet. Tillsammans med Växjö vill vi vara ett föredöme för flick- och damfotbollen, avrundar Edvard Pruner

Pressbild

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *