Västboås tog första segern – 4–1 mot Rydaholm

Fotboll Efter fyra oavgjorda matcher av lika många möjliga tog Västboås första segern när man besegrade Rydaholm med 4–1 (3–1).

Västboås tränare Björn Barkman ville ge oss en lämplig rubrik med tanke på de fyra inledande kryssen:
– Äntligen!

Hemmalaget var klart bättre än Rydaholm som dock spelade upp sig i andra halvlek.

– Klart underkänt i första halvlek. Där skänkte vi bort möjligheterna, vi var inte tillräckligt aggressiva då, konstaterar Peter Jonsson i Rydaholm.

Som helhet kan man bara ge plusbetyd till Noah Egerhag, Elián Salazar Vergara. och Adrian Shefqeti.
Rydaholms mål kom på straffspark genom Erik Åkesson och det var kvittering till 1–1.

Lagkaptenen Jonatan Eriksson svarade för två mål för laget från Ås medan det blev ett var av August Gunnarsson och David Baselt.
Klart bäst i hemmalaget var Jonatan Eriksson. Extra beröm även till  Axel ”Hestra” Andersson och målvakten Ludvig Bostig.

Västboås möter i nästa match Forsheda på bortaplan den 19 maj. Rydaholm har hemmamatch den 16 maj när man i Smålandscupen tar sig an Räppe som till vardags spelar i division två.

Text: Per Bunnstad