Västboås vände och vann i Hook

Fotboll Västboås GoIF har skaffat sig ett bra läge inför avslutningen i fotbollskvalet. Det blev seger i dag mot Hooks IF.

Hooks flaggar vajar trots förlusten  [22/22]

Hook, som förlorade sin första kvalmatch med hela 0–6 mot Kärda, hade laddat om batterierna. Sedan Västboås tagit ledningen vände HIF till 2–1-ledning.

Men, gästerna kvitterade och fick också sista ordet och avgjorde matchen.

Västboås kom till Lindevallen med tre kvalpoäng i trunken efter 5–3 hemma mot Kånna. Och, det var också VGoIF som tog ledningen redan i sjätte minuten genom Filip Albertsson.

Men, Hook vek inte ned sig utan kom igen. Oscar Erinder kvitterade och Harald Elf gjorde 2–1. Målen kom inom fyra minuter (minut 29 och 33).

– Hook var tunga att möta och efter att vi tagit ledningen var vi inte riktigt med, säger Ås spelande tränare Oscar Larsson.

Men, Västboås kvitterade innan pausen genom August Gunnarsson och det var match i allra högsta grad.

Det blev också gästerna som drog längsta strået och segerskytt var Erik Larsson.

– Det här var en tuff match, men alla kan bättre, tycker Oscar Larsson.

Han rosade dock Ludvig Bostig i målet Adam Svenningsson och Johan Rodin på mittfältet.

Oscar & co möter Kärda kommande helg i sista kvalmatchen. Kärda spelar i morgon mot Torpa.