Värnamo spelade hem tre poäng

Fotboll Det var en kontrollerad match Värnamos damlag genomförde mot Örby. Första målet gjordes i 12:e minuten, andra i 43:e och det tredje i 66:e minuten. Matchen slutade därmed i vinst för hemmalaget med 3–0, (2–0). Artikeln är uppdaterad.

Arkivbild från en tidigare match.

– Vi började bra och skapade ytterligare lägen men som vi inte lyckades förvalta, säger tränaren Willy Gollwitzer.

Han ger hela laget beröm men lite extra till målvakten Dania Chahrour som gjorde det bra i målet i sin första division 1-match, men även till Julia Söderberg och Florence Gamby för sina insatser.

– De kom tillbaka lite i perioder, speciellt i början på andra halvlek så blev vi darriga men vi jobbade oss in i spelet igen och efter tredje målet stängde vi matchen, avslutar Gollwitzer.

Målen gjordes av Filippa Collryd (2) och Hannah Löfmark.

Dagens vinst innebär att Värnamo klättrar i tabellen och är nu på 5:e plats.

Text : Linn Törnberg