Fotboll

Värnamo Södra ”sköljde över” Rydaholm

Fotboll Värnamo södra vann träningsmatchen mot Rydaholm med 5-2, (1-1) efter att de tagit ett rejält grepp om matchen i andra halvlek.

– Vi kom ju hit med lite stukat självförtroende eftersom vi inte gjort så mycket mål och släppt in en massa på de senaste fyra matcherna men det vände direkt på uppvärmningen, säger Värnamo Södras tränare Christian Carlsson.

– Det var den bästa uppvärmningen på hela året och det märktes att vi har haft två tuffa pass över påskhelgen samt fått med den goa inställningen till matchen.

– Visst vi gjorde en helt okej start även om vi släppte in ett mål. Det gällde att inte bara ställa ut skorna utan se till att vara mentalt närvarande eftersom Rydaholm är riktigt duktiga och kommer att vara med och slåss om de högsta placeringarna i sin serie sedan. Det baklängesmålet gjorde sedan att vi vaknade till, steg in i närkamperna och tog maxlöpningar som i sin tur så småningom ledde till både det ena och andra målet.

Värnamo södra gjorde reduceringsmålet några minuter innan halvtidspaus genom Adrian Paukovic. Resterande mål i andra halvlek gjordes av André Nilsson, David Persson, Adrian Paukovic igen och Samuel Castillo.

– Alla gjorde det riktigt bra idag. Vi var lite gnälliga på varandra när vi slarvade och det är precis så det ska vara. Man måste kunna säga till och bita ihop. Jag vill dock ge en liten extra stjärna till sjuttonåringen Douglas Kastanius som spelade från start idag.

– Vi gjorde helt enkelt det vi har tränat på och även om vi gick ner oss i deras tempo i mitten på andra halvlek så handlade det egentligen bara om att vi slarvade för vi visade ju att vi kunde bättre än så. Domarna ska också ha ett extra beröm när de gör bra ifrån sig och det gör de verkligen idag. Synd bara att vädret var som det var, avslutar Carlsson.


– Det var jättetufft för oss, säger Rydaholms tränare Jonas Liljeqvist.

– Vi var bra i första halvlek i alla fall men sedan sköljde de över oss rätt hårt i andra halvleken. De kunde hålla ett högre tempo än oss och det var orken på en del gubbar som inte riktigt fanns där.

– Anders Luu var trots allt bäst på plan så han förtjänar att lyftas fram lite extra men som kollektiv får vi ju lära oss av det här.

– Det blev en bra lärdom att inget kommer gratis, avslutar Liljeqvist.

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *