Fotboll

Värnamo Södra vann derbyt

Fotboll Värnamo Södra vann derbyt mot Bredaryd Lanna med 3–2 och avancerar därmed uppåt i tabellen genom tre viktiga poäng.

Det var tillslut Värnamo Södra som plockade hem vinsten i en match som blev ganska jämn efter att lagen hade fört spelet i en halvlek var.

– Vi är riktigt nöjda med tre poäng idag trots att jag personligen fick stå vid sidan om på grund av tre gula kort, säger Värnamo Södras tränare Christian Carlsson.

På grund av för dåligt väder så hade matchen dessutom blivit flyttad från Bredaryd till Forshedas konstgräsplan.

– Det blir sedan en ganska konstig match då de lite låter oss äga boll i första halvlek och vi spelar runt men ändå inte kommer till några jättelägen, fortsätter Carlsson.

Trots det så var det Värnamo Södra som fick in första målet genom Carl Sandberg.

– Det är alltid surt med förlust men jag är lite extra besviken över att vi bjuder dem på första målet, menar Bredaryd Lannas tränare Senad Zulovic.

Bredaryd Lanna har haft problem med starterna på sina matcher och Zulovic ser det som ett återkommande problem. Ju längre tiden gick desto mer spelade sig Bredaryd Lanna in i i matchen och tillslut var det dem som tog över spelet i andra halvleken.

– Jag vill lyfta fram vår målvakt Petar Majkic Pavlovic som gör någon jätteräddning och håller oss kvar i matchen. Även David Persson på mitten visar att han är bolltrygg under press och Adrian Paukovic gör det jättebra framåt så en liten extra guldstjärna till dem även om hela laget jobbade på bra idag, menar Christian Carlsson.

Sista tio minuterna är det sedan ett väldigt passivt Värnamo Södra som försöker stå upp mot Bredaryd Lanna när de går för kvittering.

– Jag tycker ändå vi förtjänar en poäng idag med tanke på att vi har en halvlek var och dessutom har några vassa chanser som nästan rullar på mållinjen, menar Senad Zulovic.

Zulovic vill även passa på att lyfta fram samtliga spelare som höjde sig i andra halvlek. Han nämner namn som Alfons, Rasmus, Filip, Ivan och Ian.

– Just nu är vi i den perioden då vi släpper in väldigt billiga mål och att det tar tid innan vi kommer in i matchen. Det var likadant förra veckan då vi inte står rätt och behöver mer respekt för motståndarna helt enkelt, avslutar Zulovic.

Resten av målen gjordes av Adrian Paukovic från Värnamo Södra samt Anton Olsson, Kerim Musa och Alfons Andersson från Bredaryd Lanna.

Andra artiklar i ämnet
LÄS MER:  Bredaryd Lanna tappade mot Ljungby
LÄS MER:  Bildextra: Klassisk sommarkväll på Hovet
LÄS MER:  Bredaryds nedåtgående trend fortsätter – nollade mot Gnosjö

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *