Fotboll

Värnamo södra är tillbaka på vinnarspåret

Fotboll Tack vare att Värnamo Södra vinner mot Västboås med 3–1 så går de även om motståndarna i tabellen och tar sig dessutom tillbaka på vinnarspåret.

Arkivbild på Värnamo Södra

– Det syntes idag att killarna inte tänka åka hem utan tre poäng, säger Värnamo Södras tränare Christian Carlsson.

– Redan innan match kändes det bra trots att vi hade haft två träningar på naturgräs som var lite sådär. När vi drog från Värnamo så var alla inställda på vad vi skulle göra och det behövde inte se extra fint ut utan vi kunde spela enkelt men det viktiga var tre poäng.

Värnamo Södras mål gjordes av Kerim Musa, Luis Fajardo Gallardo och Adrian Paukovic.

– Samtliga gjorde det jättebra och vi spelade varierat så att Västboås aldrig riktigt fick grepp om oss. Vi gör ingenting halvdant utan alla gör allting helhjärtat och det är så gött att se försvarsspelare som offrar liv och lem när de täcker skott. Vi har mittfältare som springer från straffområde till straffområde och anfallare som sliter som djur. Även de som kommer in från bänken gör ett extremt bra jobb.

– Visst Västboås skapade ju några målchanser men de farliga chanserna fick de för att vi bjöd dem på det men i sista sekund räddade vi ändå upp det vilket vi inte har lyckats i de andra matcherna. Sett över hela matchen hade vi dock lite mer spel än dem medan de försökte slå mer långbollar.

– Även domarna gjorde det bra som tillät lagom mycket utan att det gick över styr och det var en härlig stämning med mycket folk, avslutar Carlsson.


 

Arkivbild på Västboås

– Det blev en tung förlust och vi släppte in lite för billiga mål, säger Västboås tränare Mikael Svensson.

– Det handlar om att göra mål och vi hade ändå chanserna idag men fick inte in målen och då vinner man heller inte matcher. Även om jag kan tycka att vi släppte in lite för mycket så kom vi heller inte upp i normal standard och gjorde inte de målen som krävdes. Det var målvakter och dylikt i vägen och om det var oförmåga eller tillfällighet vet jag inte men lite mer framåtlutande hade jag önskat.

Västboås mål gjordes av August Gunnarsson.

– Det var mycket folk och bra inramning. Lite synd att resultatet blev som det blev men å andra sidan ska Värnamo Södra ha eloge för att de gjorde det bra, avslutar Svensson.

 

ANNONS
Andra artiklar i ämnet
LÄS MER:  Tidningsderby härnäst i Smålandscupen
LÄS MER:  Tuff men bra match för Forsheda
LÄS MER:  Södra fick se sig besegrade av Kulltorp

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *