Fotboll

Värnamo Södra tillbaka på ruta ett

Fotboll Det blev en tung fredagskväll för Värnamo Södra. Laget inkasserade sin andra förlust för säsongen, 0–3, när man besökte Smålandsstenar.

FOTO: Arkivbild

Det har varit en hygglig säsongsinledning för Värnamo Södra, en förlust och en seger. Premiären slutade med en 0–1 förlust. Den följdes upp med ett målkalas mot Bankeryd, där man höll nollan och vann med hela 4–0.

Under fredagskvällen var laget på besök i Smålandsstenar för att spela sin tredje match för säsongen, mot Smålandsstenars GOIF som placerat sig på en fjärdeplats med två raka segrar.

Det var hemmalaget som inledde bäst, hade mest boll där utdelningen, 1–0, kom efter dryga kvarten spelad. Målet blev det enda som gjordes under första halvleken.

– Vi ska vara tacksam att bara står 1–0 och det är vår målvakt som håller oss kvar i matchen, säger tränaren Christian Carlsson om de första 45 minuterna och avslöjar hur snacket gick i pausviolan.

– Vi ställde bara frågan om de var nöjda, vilket de inte var.

Uppförsbacken för Värnamogänget blev lite brantare i matchminut 62, då Smålandsstenar utökade till 2–0. Och med tio minuter kvar slogs spiken i kista ner för Värnamo Södra, då man släppte in 3–0, resultatet stod sig matchen ut och Värnamo Södra är tillbaka på ruta ett igen.

– Jag tycker, eller om de var dem som släppte in oss, att vi fick grepp på dem i andra. Och vi hade några chanser innan de får andra målet. Sedan tryckte på för en reducering och då kommer deras kontringar och inte helt ologiskt även deras tredje mål, säger Carlsson och tillägger

– Vi hamnade fel i pressen, markeringsspelet och lyckades inte med vårt spel som vi burkar ha. Det var första gången vi spelade på naturgräs så det var lite ovant.

Någon som får extra plus idag?

– Våran målvakt, Petar Majkic Pavlovic, som håller oss kvar i matchen länge och väl. Sedan Antony Marjanovic och David Persson som gör en bra insats.

ANNONS
Andra artiklar i ämnet
LÄS MER:  Värnamo Södra tappade poäng mot Hallby
LÄS MER:  Misslyckad insats för Värnamo Södra
LÄS MER:  WIK vann över V-Södra

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *