Värnamo Södra bjöd på spänning – gjorde tre mål på fem minuter

Fotboll Serieledarna IF Haga nätade bollen efter åtta minuter men trots den kämpiga starten så reducerade Värnamo snabbt och fortsatte sedan att kriga ända in i slutminuterna. Det bjöds på målkalas men tyvärr räckte det inte hela vägen då Haga tillslut vann med 6–5, (3–2). Artikeln är uppdaterad.

[16/16]

Oavsett om Haga trodde att det skulle bli en enkel match eller inte efter att de hade gjort ett tidigt mål, så såg Värnamo Södra till att det inte blev så.

Reduceringen kom tio minuter senare av Tim Sibonjic och sedan tog Södra ledningen genom Anders Luu i 37 minuten. Strax innan halvlek rann det dessvärre igenom två mål vilket gjorde att Södra nu även startade nästa halvlek i uppförsbacke.

Haga fortsatte att göra mål i andra halvlek ända tills Värnamo låg under med 2–5 men efter det kan man säga att vinden vände.

Linus Wrethstig gjorde mål i 72:a minuten, sedan gjorde Södra mål på straff, Gentrit Bungu satte in en boll innan Linus Wrethstig återigen gjorde ett mål men denna gången endast fem minuter senare.

Värnamo hade lyckats göra tre mål under loppet av fem minuter men ställningen förblev 5–6 ända tills slutet, vilket gör att Haga får med sig tre poäng och Värnamo Södra ligger kvar strax över strecket i serietabellen.

Södras tränare Patrick Schellhas berömmer hela laget för deras hårda slit och är verkligen nöjd.
– IF Haga är fantastiskt bra som inte gör många fel men vi jobbar på hårt och hade något avgörande läge i slutet som deras målvakt räddade, förklarar Schellhas.

Schellhas vill verkligen poängtera att det var en laginsats men lyfter fram Isak Thuresson i målet som höll dem kvar i matchen och utespelaren Carl Rydholm som även han presterade utöver det vanliga.

– Vi har haft uddamåls förluster mot både Gnosjö och IF Haga, de gör inte många fel och vi står upp bra idag men det är det där lilla sista som saknas, fortsätter Schellhas.

Nästa match är mot Hovslätts IK redan på fredag.

–Jag är nöjd med dagens insats, avslutar Schellhas.

Text: Linn Törnberg