Värnamo med i toppstriden – vann över Onsala

Fotboll Värnamos damer tog idag emot Onsala som endast var tre poäng bakom i tabellen. Värnamos höga bolltempo resulterade i ett tidigt mål efter sex minuter och utökning till 2–0 nästan samma minut genom ett självmål av motståndarna.  Uppdaterad.

[18/18]

Trots 80 minuter kvar att spela så blev det inga fler mål och matchen slutade i vinst för Värnamo med 2–0, (2–0), som nu endast ligger sex poäng ifrån serieledarna.

– Vi började väldigt bra och gjorde 2–0 snabbt och hade sedan två till rejäla frilägen men lyckades tyvärr inte förvalta något av dem. Sedan på slutet blev vi lite mer pressade och de kom in i matchen men vi hade hela tiden chanser men varken vi eller dem lyckades göra något mer mål, säger tränaren Willy Gollwitzer.

IFK Värnamos mål gjordes av Florence Gamby.

– Vår målvakt Dania Chahrour var riktigt duktig idag och gjorda många fina räddningar i andra halvlek, Filippa Kollryd stack också ut lite extra och sedan gör Julia Weidenmark det alltid bra, avslutar Gollwitzer.

Värnamo ligger nu trea men endast två poäng efter tabelltvåan Husqvarna och sex poäng efter serieledarna BK Häcken. Nästa match spelas mot Göteborgs DFF på lördag.

Text: Linn Törnberg