Fotboll

Värnamo förlorade mot Trelleborg

Fotboll Träningsmatchen slutade i förlust för IFK Värnamo med 2-0 till Trelleborgs FF. Artikeln är uppdaterad.

Det var ett missnöjt lag som lämnade Trelleborg efter två insläppta mål.

— Det är första gången i år som vi är besvikna över vår insats, säger tränaren Kim Hellberg.

— En sån här match är det bara att lära sig av, både som lag och tränare. Det är klart det är en tung dag men solen går upp i morgon med, avslutar Hellberg.

 

Linn Törnberg

 

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


5 reaktioner på Värnamo förlorade mot Trelleborg

Håller med observanten om Robin Tihi men även Netinho agerar lite knepigt när man är pressad i defensiv zon hans passning som ej gick hem ställer då högersidan i IFK:s försvar mot två Trelleborgare med följd att det blev mål. När man är i försvarszon försvarar man när man befinner sig i offensiv anfallszon kan man göra på det sättet. Baklinjen bör bestå av Winst, Viktor E, Francis De Vries alt (H Näsström), V Larsson. Även mål två droppade in från samma position. Kom igen nu Kim visa att inte R Tihis position är vikt för honom utan att han får kämpa för den.
Man säger anfall är bästa försvar men viktigt att ha rätt gubbe i rätt position.
Heja IFK gå på med den energi ni visade i början av säsongen.

Riktigt svag insats, obefintlig press och darrigt försvar, Tihi var ju direkt pinsam och visade återigen att han är ett orosmoment varje gång han har bollen. Om IFK Göteborg såg det här så vet de var de skall sätta in pressen. Hellberg pratade om vinden, det gjorde inte TFF, de var bättre på allt. Energin måste tillbaka, det här var oroväckande dåligt.

Kim Hellberg är inte orolig efter dagens förlust!
Försäsongens klart sämsta insats, utan någon fungerande lagdel. Vaitsiakhovich är klart godkänt, annars hade fler mål ramlat in.
Nu har man snurrat runt på alla oskadade spelare under alla matcher och inga spelare/lagdelar har fått en chans att hitta ett vägvinnande spel.
Robin Tihi var en säkerhetsrisk i AFC förra säsongen och kommer dessvärre att bli detsamma i IFK. Man har prioriterat anfallare från lägre divisioner, som kräver viss tid för att komma in i ett högre tempo i stället för att säkerställa ett fungerande mittlås.
Hoppas att min pessimism är obefogad, men när mittbackarna ställs mot klasspelare i allsvenskan, så finns risken för stora förluster.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *