Vändning i slutminuterna gav Västboås poäng

Fotboll Två mål under matchens slutminuter gav Västboås poäng hemma mot Torpa.

Torpa rivstartade matchen på Ryavallen och tog ledningen i den andra minuten genom Martin Hedvåg. Resultatet 0–1 stod sig i paus och fram till den 75:e matchminuten, när Hedvåg även sätter dit tvåan. Då vänder Västboås på matchen.

– Efter 2–o-målet gör vi en rockad och byter in lite spelare. Det gav den effekten vi behövde, säger tränaren Björn Barkman.

I den 82:a minuten reducerar Abduo Darboe via Adam Svenningsson och två minuter senare kvitterar Abduo Darboe. Västboås har sedan bud på 3–2, men det oavgjorda resultatet står sig.

– Torpa gör en riktigt bra match och trycker ner oss i inledningen, men det jag vill framhålla är att vi har en riktigt bra lagmoral. Spelarna slutar inte spela utan bara kör och det är därför vi har de poängen vi har, säger Björn Barkman.

Målvakten Ludvig Bostig, mittbacken Oscar Ivarsson och defensive mittfältaren Hugo Svenningsson får extra plus i kanten för sina insatser.

För Västboås väntar Markaryd hemma i nästa omgång.