V-Södra blev nollat

Fotboll Värnamo Södra FF hade i kväll besök av gamla anrika Markaryds IF och hemmalaget blev utan både mål och poäng. Markaryd vann med 2–0 (1–0).

– Vi spelade inte bra, och vi är inte nöjda, suckade Södras tränare Jonas Liljeqvist.

Nej, det var definitivt inte Södras kväll på Gröndals konstgräs. Matchen totalt var väl heller ingen höjdare. Sammantaget hade V-Södra mest boll, medan Markaryd var mer på hugget och snabba att ställa om.

– De spelade ganska tråkigt och satsade mest på omställningar, tyckte Liljeqvist.

Resultatet i sig var inte orättvist, men för Södra kom 0–1 synnerligen olyckligt. Markaryd hade frispark, bollen kom till en helt fristående Johan Ligård, som fick till en nick som innebar mål.

– Vi tappade markering och målet var väl inte helt otagbart.

Stärkta av ledning redan efter knappt tre minuter hade Markaryd bra kontroll på matchen.

– De var väldigt starka i försvaret.

Bäst läget för V-Södra hade Anders Luu i 58:e minuten. Han var då loss, men blev attackerad och händelsen rann ut i en resultatlös hörna.

I stället punkterade Markaryd matchen med 2–0 i 77:e minuten genom Liridon Bajgora.

– Vet inte riktigt var felet låg, men det blev för tajt och trångt. Ärligt talat hade vi ju inte många chanser, konstaterade Jonas Liljeqvist.

Så var det och V-Södra står kvar på en poäng när alla lag nu spelat minst två matcher. Markaryd har två segrar och nosar på toppen där sydkronobergarna förmodligen kommer att vara.

Södra kan bättre, men nämnas kan Hugo Bergman, Samuel Karlsson och Anders Luu.