Usel start fällde WIK

Fotboll Serietvåan Halmia, i division tre sydvästra, gav aldrig hemmalaget Waggeryd någon egentlig chans. Redan i matchens tredje minut gjorde gästerna sitt första mål, halmstadslaget vann sedan matchen med 3–1 trots en spelare utvisad.

– Vi hade en plan, men den höll inte mer än i några minuter. Vi gör alldeles för många misstag och det straffar sig mot ett så bra lag som Halmia, suckar Stefan Lundgren, assisterande tränare i WIK.

Matchen startade olyckligt för Waggeryd. Halmias ledningsmål i inledningen följdes sedan upp med ytterligare ett mål i den 16:e minuten. Men Waggeryd gav inte upp. I matchens 29:e minut styrde Edwin Forsman in reduceringen till 1–2 efter en frispark av Linus Lyck. Det var en olycklig matchminut för Halmia som i den frisparkssituationen dessutom fick en spelare utvisad.

Men WIK lyckades i andra halvlek inte utnyttja övertaget med en spelare mer på banan, hemmalaget skapade aldrig några riktigt vassa lägen.
I stället fick Halmias vassa anfall utdelning. I 83:e minuten blåser domaren straff för gästerna efter en missbedömning i WIK-försvaret. Halmia missar inte det tillfället, utan punkterar matchen genom att göra 1–3.
– Vi lyfte oss i andra halvlek, men tog aldrig de chanser vi fick. Vi är alldeles för ojämna, kanske är det vad som skiljer oss från topplagen, menar Stefan Lundgren.

Det här var andra förlusten i rad för WIK, som efter förra helgens nollpoängare mot Råå nu är förankrade precis över nedflyttningsstrecket.
Någon större fara på taket är det dock inte för WIK som har marginal neråt. I nästa omgång väntar dock en svår bortamatch mot Högaborg i Helsingborg.
– Men vi har allt i egna händer, lyckas vi vinna mot Högaborg kommer det att se helt annorlunda ut, konstaterar Stefan Lundgren.