Fotboll

Uppgifter: Hellberg kan lämna IFK Värnamo

Fotboll IFK Värnamos tränare Kim Hellberg sitter på ett utgående kontrakt. Enligt Sportbladet talar nu allt för att han lämnar klubben efter säsongen.

Kim Hellberg. Foto: Per Bunnstad

Kim Hellberg gör sitt andra år i IFK Värnamo och ser även i år ut att klara av att hålla klubben kvar i allsvenskan. Men det kan bli så att Värnamo får ge sig ut på tränarjakt efter säsongen. Enligt Sportbladet ser han nu ut att lämna.
– Vi vill gärna ro det i land med ett nytt kontrakt, men dyker det upp något som är större än oss och något erbjudande som är bättre än oss så förstår man det, säger sportchefen Enes Ahmetovic till tidningen.

Enligt Enes Ahmetovic så har man en plan ifall det skulle bli så att Kim Hellberg lämnar klubben.

Taggar

Dela


13 reaktioner på Uppgifter: Hellberg kan lämna IFK Värnamo

Du har rätt Fotbollsgurun. Kims framgång och statistik går inte ta ifrån honom. Men däremot tycker jag inte att Kim har lyckats skapa en ny Van bBasten av vår före detta Örgrytespelare som knappast lär vinna skytteligan eller assistligan. Kim hade kanske lyckats ännu bättre om han bara vågat ge någon annan anfallare förtroendet, mer än några minuter då och då. Både Edvin och Bergh har ju visat sina offensiva kvaliteter och har mycket vilja och spring i benen. Nu hoppas jag innerligt att Kim lyckas hålla oss kvar i allsvenskan oavsett om han stannar kvar eller lämnar. Djurgården om en vecka och vi har allt att vinna. Kom igen IFK.

Gustaf hade 7 mål och 2 assist på 18 matcher innan han blev skadad! Han hade dessutom en uppåtgående formkurva. Hittar han tillbaka till den form han hade innan skadan kan han bli tungan på vågen för IFK under de avslutande 8 matcherna! En matchvinnare!

Ni kan väl inte på allvar ifrågasätta tränarstabens kompetens!
Herre gud vad Kim och gänget har levererat.
Man kommer alltid oavsett tränare ha åsikter om val av spelare och taktik.
Kim har följt Jonas spår i en passningsorienterad fotboll på ett fint sätt
Gillar Rydströms uttalande ang deras två vinster med 3-1
Vi hade 1-1 i 80 minuter mot Värnamo och var pressade
De gick för vinst o backade inte hem
Sådana lag vinner över tid och utvecklas…..
Typ så sa han.
Respekt som bara den till Kim vad han gjort med ytterst begränsat material och ekonomi.

IFK hänger troligen kvar i allsvenskan så något bra har väl Hellberg gjort, men även jag är kritisk till hans laguttagningar i många matcher. Jag håller fast vid att det är obegripliga beslut att låta Zelkovic starta i match efter match. Han har ju i stort varit oduglig som allsvensk avslutare i snart två säsonger. Gör sig bättre i lägre divisioner i Göteborgstrakten. Att ropa efter Thern känns ju ganska meningslöst, han varken vill eller kan väl vara en alternativ huvudtränare, men jag har kanske fel. Nu är det åtta matcher kvar, nio poäng ska de absolut kunna ta (Sirius, Norrköping och Blåvitt hemma) så att det blir allsvenskan på Finnvedsvallen även 2024!

Ifrågasätter mycket hans kompetens med spelarbyte match efter match ..
Jag tror att han har dåliga kunskaper om lagets taktik. Har svårigheter att ändra spelet från plan A till plan B. Thern är erfaren och pragmatisk.

2020 och 2021 var Kim anfallstränare i Norrköping. Bägge åren kom skyttekungen i allsvenskan från Norrköping. Jag tror att det är Kims förtjänst att Marcus gjorde 20 mål. 3 rätt på 3 år för Kim kan inte vara en slump. Ge Kim lite gott betyg. Det är han värd. Nu laddar vi för Djurgården! Heja IFK!

Jag håller med dig Tim. Antonsson var den som räddade oss. Nu ser det ljust ut och klarar Kim kontraktet i år igen så får han godkänt. Tunn trupp och relativt låg budget. Men hans laguttagningar och ologiska byten får många att ifrågasätta Kims kompetens. Att ha tålamod med en spelare som underpresterar match efter match när det finns bra ersättare på bänken är för mig en gåta. Spelare som avgjort matchen och spelat bra får nöta bänk matchen efter! Men vi som är lite kritiska har ju förmodligen ingen tränarlicens och kanske inte begriper oss på fotboll. Om han lämnar, så kanske vi till och med vill ha honom tillbaka igen. Han verkar ju ha spelarna med sig och skapar en god stämning i truppen och det är ju A och O. Men gärna Thern och Tony i A-truppen. Nu kör vi IFK, Djurgården nästa och jag hoppas att Gustaf är tillbaka och att Carl får starta.

Först och främst: Kim Hellberg är en fantastiskt bra tränare som vi ska vara rädda om.
Det finns tränare på marknaden som enbart har egen vinning som sitt mål, men Kim brinner för fotbollen som jag har uppfattat.
Gör vad ni kan för att han stannar kvar i IFK.

Tycker ni är orättvisa mot Kim och hans ledarstab. Jag gillar också ovannämnda tränare men Kim har ju klarat oss kvar i allsvenskan och är på gång och fixa det i år igen. Sedan får man tycka vad man vill om laguttagningar. IFK får ju mycket beröm för sitt fina spel i media så han kan ju inte vara så himla dålig.

Orättvisa är vi väl inte? Förra året var det väl egentligen Antonsson och hans plötsliga målexplosion som räddade IFK kvar och inte Hellbergs tränarkunskaper. I år är det väl att vissa lag underpresterat plus att något lag är totalt uselt som gör att IFK hänger kvar. visst IFK spelar stundtals fotboll men det händer ju inget mer än motståndarna kontrar och gör segermål i 95:e minuten

Tycker att Hellberg varit för ombytlig med laguttagningar. Han knappt haft samma lag två matcher i rad. De flesta tränare vill ju helst inte ändra för mycket match efter match…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *