Fler annonser

Fotboll

Uppgifter: Hammarby jagar Hellberg

Fotboll Enligt Expressen har Hammarby inlett förhandlingar med IFK Värnamos tränare Kim Hellberg.

Enligt Expressen har Hammarby inlett förhandlingar med IFK Värnamos tränare Kim Hellberg. Bilder: Pressbild/Per Bunnstad

Hammarby är på jakt efter en ersättare till Marti Cifuentes, som har tagit över QPR. Sportchef Mikael Hjelmberg har bekräftat för Fotbollskanalen att IFK Värnamos succétränare Kim Hellberg är en kandidat som finns med i diskussionen.

– Det är mycket i det som Kim har gjort och gör som stämmer överens med vad vi söker (i en tränare), sa Hjelmberg då.

Nu intensifieras tränarjakten. Expressen hävdar nämligen att Hammarby har tagit en första kontakt med Hellberg. Enligt tidningen har förhandlingar mellan parterna inletts, och 35-åringen är klubbens huvudspår. Förhoppningen är att vara helt överens och ha allt på plats inom de närmaste veckorna. I en intervju med Fotbollskanalen har Hellberg själv berättat att han är öppen för att ta “nästa steg” i sin karriär.

– Nu är vi i läget där jag har varit här i två år och precis som alla andra vill jag se vad som kan hända i en situation där kontraktet går ut. Jag och Enes (Ahmetovic, sportchef) har haft en jättebra och öppen dialog ända sedan jag kom hit. Vi har inte stängt dörren för Värnamo helt och hållet. Men jag vill också, viket är rimligt, se hur det här kan sluta.

Tidigare i karriären har Hellberg haft olika tränarroller i IFK Norrköping och Sylvia.

Taggar

Dela


1 reaktion på Uppgifter: Hammarby jagar Hellberg

Varför gå till Hammarby? De är ju sämre än IFK. Nej, skriv ett ettårskontrakt med IFK, likaså Victor och Oscar. I så fall blir vi topp tre nästa år och får spela Europacupfotboll senare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *