Fotboll

Uppgifter: Anfallaren lämnar IFK

Fotboll Albion Ademi ser ut att vara förlorad för IFK Värnamo. Uppgifter i Expressen talar för en flytt utomlands för finländaren.

Albion Ademi ser ut att ha gjort sin sista dribbling för IFK Värnamo. Foto: Jim Carlsson

Albion Ademi spelade förra säsongen på lån från Djurgården och gjorde tre allsvenska mål. I höstas köptes han loss av IFK Värnamo. Men det ser inte ut att bli något spel för 24-åringen. Enligt uppgifter i Expressen så har sydkoreanska Gwangju FC lagt ett bud på fem miljoner kronor på finländaren.

IFK Värnamos sportchef svarar skämtsamt när han får frågan om hur stora chanserna är att Ademi spelar för IFK Värnamo i år:
– Just nu, ungefär som mina.

Så med andra ord ser han ut att vara förlorad för er?
– Jag skulle absolut inte definiera det som förlorad. Det låter ju som något negativt. Blir det av så kommer både Värnamo och Albion vara nöjda över den lösningen. Men ingenting är klart på något vis.

Taggar

Dela


8 reaktioner på Uppgifter: Anfallaren lämnar IFK

Sluta gnälla! Åk till Rydaholm och stötta IFK!
Spelare kommer och spelare går, men IFK består. Fotboll är glädje! Vi ses på Kungshamn imorgon!
Heja IFK!

Finns det inga bra spelare i U-21 eller U-19?
Inte så många spelare med lokal förankring i A-laget.
Varför leta spelare i Afrika, finns det inga spelare i Danmark, Norge eller Island?

Island har många bra spelare. Norge och Danmark är lönerna högre än i Sverige. Men borde finnas spelare också i Sverige som kan tänka sig IFK eller är det så ointressant med tanke på lite publik, tråkig arena och liten tråkig stad. Tror det är sista året det spelas allsvensk fotboll i Värnamo. Kanske lika bra för finns ju inget intresse i stan.

Jesper Jansson är ledig. Det går inte ha en sportchef som skrattar när de bästa spelarna flyttar och inte gör något för få in ersättare…letar i Gambia..Det finns väl massor av spelare i Sverige, men de kanske inte är intresserade av spela i IFK eller bo i lilla tråkiga Värnamo.

Vi behöver nog inte oroas allt för mycket att spelare flyttar, det är inte allt för hög klass på allsvenskan.

Tre av de bästa förra året lämnar alltså IFK och inget av samma klass har kommit in som ersättare. Sportchefen skämtar och verkar glad. Frågan är om IFK egentligen vill vara i allsvenskan eller om det är för stort för klubben med tanke på svaga publiksiffror med mera. Kanske bättre att vara ett superettanlag, spela på Finnvedsvallen och glömma tankar på ny arena..

Jätteroligt att spelare får anbud efter en bra säsong. Oscar, Viktor, Bernardo och Edvin med flera har redan lämnat. Engwall, Ademi och Larsson ryktas också lämna. Vad finns då kvar? Truppen var bra förra säsongen men väldigt tunn. Alla spelare i truppen höll inte allsvensk nivå. Nu kommande träningsmatcher får spelare som får speltid bekänna färg. Håller de för allsvenskt spel eller inte? Ser fram mot några nyförvärv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *