Underbetyg för damerna

Fotboll Sveriges damlag ledde över Spanien med 3-1 men i slutet så släppte de in tre mål på 11 minuter och förlorade istället med 3-5, (3-1).

Sverige inledde fantastiskt med ett nickmål från en hörna i första minuten av Zigilotti Olme.

Spanien kvitterade dock snabbt men tre minuter senare gav Asllani Sverige ledningen igen.

Blackstenius utökadd sedan ledningen innan paus och hittils hade det sett bra ut. Sverige hade ju gjort både nickmål och spelmål men Spanien går ut starkt i andra halvlek och kvitterade i 51:a minuten.

I slutet av matchen bevisade Spanien att de är det världsledande landslaget och besegrsde återigen Sverige. Senast var i VM-finalen som slutade i förlust för Sverige med 1-2.

Spanien vinner gruppen i nationsligan och Sverige tvingas spela playoff för att hålla sig kvar i A–divisionen i och med att Italien vann över Schweiz med 3–0.

Text: Linn Törnberg