Fotboll

Två går till Östersund – IFK vill värva mer

Fotboll IFK Värnamo lämnar ifrån sig två spelare till Östersund som förra året åkte ur allsvenskan och som just nu ligger sist i superettan. Samtidigt kan det bli aktuellt med en eller flera nya spelare till IFK.

Erick Brendon. Arkivbild

IFK:s sportchef Enes Ahmetovic bekräftar att det finns kontakter klubbarna emellan.
Brassen Erick Brendon behöver nytt arbetstillstånd innan övergången blir helt officiell men redan nu står det klart att han lämnar IFK Värnamo åtminstone året ut.

När det gäller Haris Avdiu blir det ett lån året ut. Han är en mycket utvecklingsbar spelare som IFK vill ska fortsätta utvecklas.
– Båda behöver speltid, säger Enes Ahmetovic.

Haris Avdiu. Arkivbild

Helt officiellt är det inte med övergångarna men det verkar mest handla om formaliteter innan det bli klubbyte för duon.

IFK kanske kommers att presentera något nyförvärv inom kort. Det så kallade fönstret för varningar är öppet till mitten av augusti:
– Säkerligen, säger Enes om att det kan bli någon ny.
Det har spekulerats en del om att Bernardo ska återvända från IFK Göteborg där han inte får någon speltid.
– Det var aktuellt i våras men inte just nu, inflikar Enes Ahmetovic.

Taggar

5 reaktioner på Två går till Östersund – IFK vill värva mer

Jag tror tränaren tillbringar mer tid med killarna än du,det finns många tankar bakom byten…ibland blir det succé och alla hyllar ibland blir det sämre och då finns det alltid de som vet bättre.

Vet via hörsägen att Erick Bendon skulle haft betydligt mer speltid om Jonas hade haft mer att säga till om vid laguttagningar.

Tur att han lämnar då, eftersom Jonas inte bestämmer. Har han sagt det till dig? Låter konstigt. Kanske inte passar in i Hellbergs tankar.

Har inte sett helt redo ut i mina ögon i de inhopp han gjort så är nog bra med en ny miljö för honom.

Lycka till Erick! Du var riktigt bra tidigare år och välkommen tillbaka!

Som sagt, obegripligt att Brendon inte fått mer speltid och nu är han borta och vi får dras med Kenndal!

Mot Djurgården väljer Hellberg orosmomentet Larsson i stället för bolltrygge Brendon på mittfältet, obegripligt för mig. Tror tusan att Brendon söker sig bort från Värnamo. Inte ens när Kenndal gör den ena usla insatsen efter den andra får han chansen. Missbruk av god spelarkvalitet tycker jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *