Fotboll

Tuff cupuppgift för IFK

Fotboll Efter tre träningsmatcher kliver IFK Värnamo in i tävlingsmatch i morgon. Det handlar om en match i Svenska cupens gruppspel mot ett av Sveriges bästa lag, BK Häcken i Göteborg.

– En tuff match så klart då Häcken var fyra i allsvenskan förra året och har inlett det här året väldigt bra. De har inte förlorat någon match och inte heller släppt in något mål, säger IFK:s tränare Roar Hansen.

Häcken har verkligen rivstartat säsongen eller vad sägs om 14–0 på fyra matcher. Det började med 5–0 mot Utsikten, fortsatte med 3–0 mot norska Sarpsborg varpå de två senaste matcherna spelades i Dubai, 2–0 mot Astana från Kazakstan och 3–0 mot kinesiska Shandong Luneng.

IFK har ju i sina tre matcher förlorat två, båda med 1–3 mot först Trelleborgs FF och senast mot Helsingborgs IF. Däremellan spelade IFK 0–0 hemma mot Husqvarna i en snöig tillställning där 3–0 bättre hade skildrat matchbilden.

Mycket har ju hänt i Värnamo sedan fjolårets sjätteplats i superettan. Nye tränaren Roar Hansen missade HIF-matchen på grund av sjukdom, men är nu tillbaka.

• Hur har veckan varit?

– Jo, den har varit bra, vi jobbar på. Inför cupmötet mot Häcken har vi tyvärr en tunnare trupp, avslöjar Hansen.

• Berätta:

– Alexander Henningsson kan inte vara med, inte heller Paulo Marcelo där vi väntar på något papper, York Rafael är inte helt återställd och så ska ju Albin Seger opereras och är borta en längre tid.

Alltså tuffa förutsättningar inför en mycket svår match.

– Jag vill ändå se att vi fortsätter göra de saker vi tränar och pratar om. Viktigt är att alla tar ansvar tillsammans, anser Roar, och understryker:

– Vill hellre se att vi har ett eget spel och gör det vi pratar om än att vi bara ska försvara oss och ändå åka dit till slut.

Klart är att Häcken gäller som favorit, inte bara mot Värnamo utan även att ta hem gruppen. IFK slår definitivt ur underläge och har allt att vinna och inget att förlora.

Andra matchen i cupen spelar IFK mot GIF Sundsvall och även den på bortaplan, nästa lördag. Cupgruppspelet avslutar IFK hemma 3 mars mot seriekollegan Norrby IF.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *