Fotboll

Tuff bortamatch väntar IFK Värnamo

Fotboll Tränaren Kim Hellberg beskriver resultatet av Mjällbymatchen som ”mindre roligt”. Nu väntar bortamatch mot Norrköping som fått en kanonstart på allsvenskan.

Kim Hellberg. Foto: Per Bunnstad

IFK Värnamo fick en smakstart på allsvenskan när de besegrade IFK Göteborg på bortaplan. Lika roligt blev det inte i ”hemmamatchen” mot Mjällby. En match som spelades på Borås Arena och som förlorades med 0 – 1.

Hur mycket störde det att spela hemma på bortaplan?
– Det är klart att det störde oss. Att inte få spela hemmamatcher i allsvenskan…Man kan bara titta på hemma- och bortatabellen förra året för att se att det är en enormt stor skillnad. Vi hade nog behövt Finnvedsvallens tryck.

Kim Hellberg är noga med att berömma de fans som tog sig till Borås.
– Även om de gjorde ett jättejobb så blir det inte samma tryck på en sådan stor arena som i Borås som de skapar här hemma på Finnvedsvallen.

På söndagen väntar alltså Norrköping på bortaplan. Ett lag som inlett med fyra poäng på de två första matcherna. Senast slog man AIK med 3 – 0 på bortaplan.
– Det ska bli kul att spela match igen. Norrköping kommer från ett fantastiskt resultat medan vi kommer från ett mindre roligt. Vi vill visa att vi är bättre än förra året och jag tycker vi visat det i matcherna vi spelat även om vi givetvis vill ha med oss poäng och vinna.

Kim Hellberg fortsätter:
– Vi hade en tuff start förra året med två poäng på de fyra första matcherna och den är vi redan förbi här. Så vi hoppas kunna addera lite poäng.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *