Tuff bortamatch för IFK Värnamos damer

Fotboll Mycket stod på spel när IFK Värnamos damer åkte till Örby.  Bortalaget hade endast tre poäng upp till serieledning när matchen blåstes igång. Tyvärr gick det inte hela vägen för laget och resultatet skrevs 2–2 efter 90 minuter spelad fotboll.

IFK Värnamo har gjort en stark säsong där man har kämpats om serieguldet och uppflyttning. Idag åkte man för att möta ett formstarkt Örby. Motståndet visade sig starka och efter en jämna första halvlek stod det 0– 0.

Örbys damer var starkast när man får med sig ett ledningsmål i 61:a minuten. Det dröjer endast tre minuter innan damerna har utökat sin ledning till 2–0. När man står inför ett 0–2-underläge är det lätt att ge upp, vika ner sig eller sluta bry sig. Inte Värnamos damer, de kämpar och får utdelning i minut 69. Det står nu – 2. Detta taggade igång spelarna och  i minut 86 får man med sig 2–2. En lyckad upphämtning för Värnamos damer som tar med sig en poäng hem.

Tränare Willy Gollwitzer är nöjd över resultatet.

– Vi möter ett bra lag och vi får med oss en poäng hem. Vi kanske inte gör vår bästa match men jag tycker vi står på oss bra. Vi har chans på uppflyttning här nu men vi får bara ta en match i taget och fortsätta jobba hårt.