Fotboll

Trots tvåmålsledning – premiärförlust för Kärda

Fotboll Det blev förlust i hemmapremiären när Kärda IF mötte Torpa. – Vi måste visa betydligt bättre vilja och springa mycket mer, säger tränaren Mattias "Kneg" Svensson efter matchen.

Matchen inleddes starkast av hemmalaget. I den 16:e minuten ger Eric Källberg ledningen. Elva minuter senare ökar Kärda på ledningen genom Markus Eriksson. Glädjen blir dock kortvarig för hemmalaget. I den 31:a matchminuten reducerar Torpa, tio minuter senare kvitterar dem och två minuter innan paus gör Torpa 2-3.

Med timmen spelad på Sträntevallen gör Torpa 2–4 och 2–5 inom loppet av ett par minuter. När klockan passerar 80 minuter gör Torpa på nytt två snabba mål fram till 2–7, men Kärda skulle få det sista ordet. I den 90:e matchminuten fastställer Valon Shala slutresultatet 3–7.

– Det var en konstig match. Vi har två chanser och gör två mål, sedan blir vi jättebekväma och lyckas inte med vårt presspel. Samtidigt spelar sig Torpa in i matchen och förbi våra lagdelar. Vi släpper in tre hörnmål och tre kontringar när vi försöker sticka upp och pressa och spelarna börjar hänga med huvudet. Det är inte lite förvånande att vi lade oss så platt, det är inte likt Kärda IF att göra så. Vi måste visa betydligt bättre vilja och springa mycket mer. Det sägs att man gör en skitmatch varje säsong och jag hoppas att vår skitmatch var i dag, så att vi kan ta nya tag mot Burseryd på torsdag, säger tränaren Mattias ”Kneg” Svensson efter matchen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *