Trots kvitteringen – Sverige missar finalen

Fotboll Sverige kvitterar i 88:e minuten men släpper in mål minuten efter och förlorar därmed matchen med 1-2, (0-0).

Det är med tårar i ögonen som damlandslaget i Sverige lämnar planen. Egentligen är det ingen dålig insats men det är inte tillräckligt bra för att ta sig till final.

I första halvleken faller Sverige lågt och äger inte så mycket boll. Man lyckas inte riktigt med sin press vilket gör att Spanien får rulla boll och komma in i anfallsspelet. Även om motståndarna inte kommer till något superläge så tröttar man långsamt ut Sverige.

I andra halvlek sätter Sverige ett högre tryck och spelet blir betydligt jämnare. Efter en generellt försiktig match från båda hållen hittills så gör Spanien första målet i 81:a minuten. Sverige lyckas kvittera i 88:e minuten genom Rebecka Blomqvist som efter en nick i straffområdet placerar bollen i bortre delen av målet.

Förhoppningarna på en förlängning sprider sig i de svenska fansen men besvikelsen blir ännu större när Olga Carmona fritt får prickskjuta in det avgörande målet efter en hörna minuten efter Sverige hade kvitterat.

Allting hände i de tio sista minuterna men stort sett över hela matchen är det Spanien som är det bättre laget och det är Spanien som lyckas med sin matchplan och vinner därmed platsen i VM-finalen 2023.

På lördag spelar Sverige om tredjeplatsen.

Text: Linn Törnberg