Fotboll

Tror på Finnvedsvallen nästa vecka: ”Annars är det pinsamt”

Fotboll IFK Värnamo har tvingats flytta två hemmamatcher till Borås och igår började det pratas om att även en tredje match skulle behöva flyttas. Men sportchefen Enes Ahmetovic berättar att han är tämligen säker på att det blir spel på Finnvedsvallen nästa vecka.

Sportchefen Enes Ahmetovic. Foto: Jim Carlson

Båda hemmamatcherna mot Mjällby och AIK har på grund av gräsmattans kvalitet på Finnvedsvallen tvingats flytta till Borås. Igår rapporterade P4 Jönköping att det fanns en risk att även nästa hemmamatch, mot Brommapojkarna, om drygt en vecka låg i farozonen för att flyttas.

IFK Värnamos sportchef Enes Ahmetovic berättar dock för Sporten att han är tämligen säker på att det blir spel på Finnvedsvallen nästa torsdag.
– Jag följer planen varje dag, om jag inte går ner till den så följer jag den via kamera. Jag ska inte säga att planen är bra, men det händer grejer nu jämfört med tidigare och det växer. Så jag är rätt säker på att det blir match, annars är det pinsamt.

 

Taggar

Dela


7 reaktioner på Tror på Finnvedsvallen nästa vecka: ”Annars är det pinsamt”

Det bästa hade varit om IFK anställer en egen planskötare som sköter Finnvedsvallen och träningsplanen åt kommunen. De belopp som IFK förlorar kan man säkert få några stycken för. Detta är inte sista gången kommunen kommer att visa sin inkompetens att sköta planer, ishallar, träningshallar och så vidare.
Det är och kommer aldrig att finnas intresse från kommunens håll att ge järnet för att föreningar generellt ska ha bra ytor som inte är en stor skaderisk.

Ordet pinsamt räcker inte. Årets dummaste kommentar har fällts av ledande chef. ”Vi gör som vi alltid har gjort” Gräs lever och ser inte likadant ut 1:a mars varje år. Det finns inga ursäkter. Stå upp som en man och säg att vi inte har tillräckligt med kompetens.

Oavsett vem som ska bistå med pengar så borde det ju ligga i kommunens intresse att visa upp en grön och fin matta för Fotbollssverige och TV/bolag.
Nu blir det ju bara pinsamt.

Nu är det visserligen kommunen som äger planen, men har IFK erbjudit sig att bistå med pengar för att göra investeringar så planen blir bättre? Om ja och kommunen sagt nej då förstår jag delar av gnället, men inte så måste IFK förstå att det är ingen rättighet att spela elitfotboll.

Ordförande och sportchef är rätt nonchalanta i uttalande gällande planen och den nya arenan. Man vill gärna styra och ställa men inte betala. Bidra i stället!

Det pinsamma är att kommunen köper in plantäckning för 1,8 miljoner kronor och sedan inte använder den.
Förutsätter att ansvariga byts ut omgående och att kvalificerad personal tar över planskötseln omgående.

Skulle IFK erbjuda kommunen ekonomiskt bidrag för att sköta planer?
Skall kommunen då erbjuda hjälp med laguttagningar och tekniskt hjälp vid träningar?

Allvarligt?

IFK betalar inga småsummor för att hyra planer och arenan.

Kritiken mot IFK:s ledning begriper jag inte alls så den lämnar jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *