Fotboll

Tredje raka för IFK – segermål i 89:e

Fotboll Efter en motig vår rullar bollen nu IFK Värnamos väg. I dag togs tredje raka vinsten då Torns IF besegrades på Stångbyvallen med 2–1.

Från vårmatchen lagen emellan

Det såg ut att bli oavgjort än en gång för Värnamo. Flera gånger under våren flög poäng all världens väg i slutskedet mot flera lag. Nu har det kanske vänt, ty i dag gjorde IFK segermål i 89:e minuten.

Redan efter en kvart tilldelades Torn ett rött kort och IFK en straff. Den förvaltade nytillskottet Johan Lassagård på bästa sätt och 0–1 i 16:e minuten.

Men, Torn är inte att leka med och efter en knapp halvtimma var kvitteringen ett faktum. Ludvig Bergman hade då nickat in 1–1.

IFK låg på och skapade en hel del. Inte minst hörnor där slutfacit blev 11–4 i vit-blå fördel.

Segerhjälte i IFK blev Benjamin Lindblad som byttes in till andra halvlek då han ersatte brassen Alex Brilhante. 

Lindblad hade ”målat” i en match tidigare. Det var borta mot Kristianstad då han gjorde båda IFK-målen, vilket dock inte räckte för någon poäng då skånelaget tog sin första seger för säsongen.

Men, i dag gjorde Lindblad sitt tredje mål och det kom alltså i 89:e minuten. Och, den här gången belönades Benjamin och lagkamraterna med tre härliga poäng.

Tre höstmatcher och tre vinster. Självklart var tränaren Jonas Thern nöjd.
– Skön seger som vi fick kämpa för. Torn försvarade sig tappert, säger Thern.

• Så, det var ni som pressade?

– I första halvlek hade vi tre bra lägen, men de hade också en väldigt bra målvakt. I andra räknade vi väl till fem lägen, bland annat en stolpträff, så i slutändan var det aldrig något snack om vilket lag som var närmast segern.

• Var Torn taktiskt defensiva?

– De försökte sänkta tempot medan vi ville ha högre tempo. Vi visste att vi var tungna ha tålamod.

• Ett spelarbyte redan i paus?

– Ja, Alex Brilhante kom inte med i spelet som vi önskade så vi bytte in Benjamin Lindblad i stället. Med en del ändringar lyckades vi dra i sär dem mer.

• Och, hur gick segermålet till?

– En omställning, bollen ut på kanten till Edvin Crona, som vände om och slog ett inlägg i en båge. Vid bortre fanns Benjamin som tog ned bollen och när målvakten gick ut chippade han bollen i mål. Ett riktigt snyggt segermål, myste Jonas Thern.

Matchfakta

Torns IF–IFK Värnamo

1–2 (1–1

Mål: 0–1 (16) Johan Lassagård, straff, 1–1 (28) Ludvig Bergman, nick, 1–2 (89) Benjamin Lindblad.

Avslut totalt: 1–2 (1–1).

Avslut på mål: 0–0.

Hörnor: 4–11 (1–3).

Varningar: Viktor Ljung, V (39), Andreas Åkerlund, T (77) Adam Olofsson, T (82).

Utvisning: Aron Már Brynjarson, T (16).

IFK:s lag: Pilip Vaitsiakhovich– Freddy Winst, Viktor Ljung (86), Francis de Vries, Roman Tello– Charlie Vindehall, Johan Lassagård, Alfred Ajdarevic (65)– Edvin Becirovic, Edvin Crona, Alex Brilhante (46).

Avbytare: Benjamin Lindblad (46), Behar Ferizi (65), David Danielsson (86), Isse Ismail, Victor Eriksson, Erik Bägerfeldt, Morgan Hellman (mv).

Domare: Mohamed Nablsi, Gävle.

Publik: 337.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

10 reaktioner på Tredje raka för IFK – segermål i 89:e

Imponerande! Thern verkar få rätt i att de skulle bli bättre till hösten. Nu har jag blivit optimist och tror på vinst mot Landskrona nästa helg, även om de brukar ha förtvivlat svårt mot just dem!

Verkligen imponerande. Så super kul. Thern fortsätter tro på de unga egen fostrade. Igen 9 av 18 i truppen är fostrade i IFK. Så grymt kul även det.
Stort grattis till alla spelare och ledare. Vi är många som stöttar er i med och motgångar.

Intressant att se vad han från sidan ”Åskådare” och den så kallade ”Fotbollsprofessorn” skall gnälla på nu.

Trevlig fortsatt helg alla glada och positiva.

Fasen oxå. Ifk vann, skit oxå. Och det var en lokal spelare, Benjamin, som avgjorde. Då fick man inte vara glad idag heller. Bara mörker överallt.

Kul när ni försöker förvränga så att jag skulle vara emot de lokala spelarna också eller att de vinner.

Också kul att ni längtar efter mina kommentarer.

Kul att en lokalspelare återigen avgör, saken är ju den det oftast är de lokala spelarna som levererar.

8 lokala spelare – vet inte riktigt vad du får den siffran ifrån? Hänvisa inte till sefs regler en 17/18-åring som gjort 1 år i klubben är ingen egen produkt.

Till den så kallade experten. Jag mår jättebra, mitt välbefinnande avgörs inte av om IFK vinner eller förlorar. Däremot verkar det vara det viktigaste i ditt liv, vilket visar ju bara vilken liten värld du lever i. För övrigt är det ganska meningslöst att försöka diskutera något som gäller IFK med dig. Antingen vill du inte eller har du inte förmågan att förstå andras åsikter och då blir ju diskussionen ganska meningslös.

Åskådare. Innan har du inte publicerat något positivt utan bara gnällt och anklagat Thern för både det ena och det andra. Det jag menar är att Thern är den som vågar lyfta upp egna. Det gjorde han förr och gör det igen. Ingen annan tränare har mellan dessa tidpunkter lyft upp så många som han. Någonstans måste man börja sedan tar var sak sin tid.
Skrev jag 8 lokala spelare? Läs igen. Du letar fel hela tiden. I stället för att märka ord och gnälla tycker jag du ska använda ditt engagemang till att hjälpa till. Som jag sa innan du verkar ju veta hur man tar fram talanger och hur man kan spela i div1 med bara lokala spelare. Det skrev du i tidigare inlägg. Tror inte IFK skulle säga nej till kunniga inom fotboll. Ansök vet ja…

Fotbollsprofessorn. Det är kul att se att du skriver emot dig själv. Du har inte nämnt något bra när det går bra men visar bitterhet, avundsjuka och mycket dålig ironi och det helst när det går dåligt. Så ditt välbefinnande verkar ligga i när det blir förlust för då har du något att gotta dig i. Om ditt välbefinnande inte avgörs i om fik vinner eller förlorar varför ens skriva? Varför ens bry dig vad andra skriver? Varför ens läsa?
Är det en liten värld att engagera sig i något man känner tillhörighet med, något man gillar? Det märks att du är en bitter individ som letar en tillhörighet. Tror kanske att du tillhört något men som du inte längre tillhör.
Sedan förstår jag inte varför det ska vara meningslöst att diskutera. I en diskussion måste man få lägga fram sin åsikt och även kunna ta emot kritik. Jag är kritisk till din negativa ton mot Ifk, jag är kritisk till hur du försöker leka översittare och säga att alla andra sitter i en ankdam, de stora och enligt dig de viktiga ligorna börjar nu så vem bryr sig om div1. Det är så du skriver. Vad hade det stora ligorna varit utan de små? En översittare attityd som jag är kritisk till. Att engagera sig i det mindre viktiga kan skapa gemenskap var inte rädd för det. Var inte rädd för gemenskap menar jag givetvis då.

Klockrent Experten. Fast jag önskar så väldigt gärna få höra ett namn på en spelare som Ifk missat. Då ska jag kolla in den spelaren.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *