Tre mål på en kvart sänkte IFK

Fotboll IFK Värnamo förlorade borta mot Brage med 1–3 (0–3).

Arkivbild från en tidigare match.

IFK Värnamo reste till Borlänge för en tuff bortamatch mot ett Brage som kämpar i botten. Hemmalaget gick vinnande ur striden, genom tre mål inom loppet av en kvart i första halvlek. I den 11:e matchminuten gav Joakim Persson hemmalaget ledningen. Samme Persson gjorde 2–0 och Lleonard Plana satte 3–0 bara minuterna senare, ett resultat som stod sig i halvtid.

– Matchen var helt jämn fram till och med 3–0. Förutom lite kommunikationsmissar så skapar de inte mer än oss, men de var effektiva till skillnad från oss. Det är frustrerande när 3–0-målet kommer. De två första målen kommer genom att vi inte håller ihop försvaret och det tredje bjuder vi Brage på. Det är både frustrerande och besviket, säger IFK:s tränare Robin Asterhed efter matchen.

IFK kliver ut i andra halvlek och försöker trycka på. Charlie Vindehall gav laget hopp när han reducerade i den 62:a minuten, men närmare än så kom inte gästerna.

– Det finns så mycket mer i oss än vad resultatet visar. Vi hade hoppats på tre poäng och vi skapar lika mycket målchanser som Brage men de är mer effektiva. Det var härligt att Charlie fick göra mål, men vi hade hoppats på tre poäng, säger Robin Asterhed.

Nästa lördag väntar serieavslutning hemma mot Norrby på Finnvedsvallen för IFK:s del.

5 reaktioner på Tre mål på en kvart sänkte IFK

Observanten och jag verkar ha samma åsikt och jag vidhåller, det var en medioker insats av de som nu fick chansen. Tycker det är fel beslut att resa 90 mil och ”rotera spelartruppen”, nu visade det ju bara att truppen egentligen är smal, de bästa satt ju på bänken eller hade fått ledigt. Den här matchen var helt enkelt för dåligt genomförd, säsongen i stort har ju såklart varit fantastisk. Ok Lennart?

Det finns en annan aspekt på vilket lag man ställer upp med och låta bänknötarna starta och det är respekten för de lag som krigar för sin existens i botten av tabellen. Om IFK hade legat där och ett vinnarlag ställt upp med 7 nya spelare så hade det nog låtit annorlunda bland vissa.
Jag tycker det är respektlöst att inte ställa upp med sitt bästa lag. Sedan får andra tycka vad de vill.

Instämmer fullt ut i det Lennart Sundqvist skriver.
När IFK har chansen att rotera i spelartruppen måste man göra det.
Norrby nästa! Heja IFK!

Trodde IFK ville vinna varje match, men det blev en B-uppställning med obefintligt försvar, fantasilös offensiv och många, många svaga individuella insatser. Brage tilläts se ut som ett topplag, vilket det ju absolut inte är. Nu önskas maximal insats mot Norrby med bästa laget och sedan fullt fokus på att bygga upp det allsvenska lag som vi hoppas så mycket på!

Ok, oj då kortsynt man kan vara. Har du glömt att Värnamo vunnit serien och gått upp i allsvenskan och att kommande resultat inte har någon betydelse mer än prestige möjligen. Värnamo har en stor spelartrupp och flera talanger. Nu finns det en chans för dessa talanger att få känna på allvaret. Om de inte får spela matcher så utvecklas de inte och om utvecklingen stannar av för att de inte får chansen så kan man fråga sig varför man över huvud taget ska ha talanger i en trupp. Glöm den kortsiktiga och se framåt på ett mer positivt sätt så kanske Värnamo kommer att utvecklas till ett lag med en positiv framtid att se fram emot.